Summer Jazz
Kultúra

Summer Jazz

Summer Jazz címmel tartottak kellemes, nyáresti hangulatú élőzenei koncertet az egyik belvárosi kávézó kerthelyiségében. A fellépő Jazz Friendship Band még viszonylag új formációnak mondható, hiszen néhány hónappal ezelőtt döntöttek úgy a tagok, hogy közös úton próbálnak szerencsét a jazz világában.

Csütörtökön este zsúfolásig megtelt érdeklődőkkel a programot meghirdető vendéglátóhely udvara. A négytagú Jazz Friendship Band igazi, hamisítatlan élőzenei csemegével készült a halasi közönségnek.

- A tagokkal régóta ismerjük egymást, van, akivel több évtizedes barátság köt össze. Mindannyian imádjuk hallgatni és játszani a jazz dalokat, szóval adta magát, hogy ebben a stílusban mozog majd a zenekar. A mostani fellépés is nagyon fontos számunkra, de amire igazán várunk, az a szeptember 10-ei koncertünk, hiszen a Halasi Szüreti Fesztivál közönségének játszhatunk majd a Borudvarban – nyilatkozta Fabó István zenekarvezető.

A csapat énekesnője több zenekarnak is tagja, de mint mondja, ez a formáció most igazán közel áll a szívéhez.

- Minden fellépésen a tőlünk telhető legnagyobb energiát szeretnénk átadni a hallgatóságnak. Szeretem ezt a csapatot, hiszen mindenki szívvel-lélekkel zenél, énekel, hiszen jól tudjuk mindannyian, hogy a közös célok megvalósításához ez elengedhetetlen – árulta el Tóth Emőke.

- A legfontosabb az, hogy mindig jókedvvel kell közönség elé állni. A titok az, hogy magunkat kell adni, s ezt a színpad előtt ülők is érezni fogják. Mindig azt szoktam mondani, hogy ez nem koncert, ez egy jó hangulatú próba. Ha így állunk a dolgokhoz, nem lehet baj – mondta Szlifkó Ágoston.

A kiskunhalasi Kiss Bernát a csapat legfiatalabb tagja. Sok zenei stílusban kipróbálta már magát, mégis a jazz az, amiben igazán ki tud teljesedni.

- A jazz számomra minden zenének az alapja. A rock, a blues sem szólhatna úgy a hangszereimen, ha én nem tanultam volna jazz-t játszani. Örülök annak, hogy ez a csapat összeállt, hiszen véleményem szerint nagyon jól szólunk együtt. Nem volt szükség sok próbára, mégis sikerült összeraknunk egy komoly repertoárt – fejtette ki a gitáros.

A zenekar tehát már gőzerővel készül a szeptember 10-ei fellépésére. A zenészekkel készült interjúinkat Kultúrkép magazinunkban mutatjuk majd be.