Szabadka, Szabadka, Szabadka
Kultúra

Szabadka, Szabadka, Szabadka

Egy kiállítás, egy irodalmi est és egy másik tárlat is Szabadkát idézte a Közösségek Házában. A rendezvényre sok-sok érdeklődő látogatott el, diákok és felnőttek egyaránt.

A III. Szabadkai Kulturális Napok 2013 rendezvénysorozat újabb állomásához érkezett. A Közösségek Házában szeptember 19-én este fél 7-kor Miroslav Jovancic szabadkai festőművész alkotásaiból nyílt kiállítást Minden dal eredete címmel. A megnyitón Kalmár Zsuzsa, a Szabadkai Népszínház művésze beszélgetett vele. Miroslav Jovancic művészetében a festészet mellett a zene és a költészet is komoly szerepet játszik. A művészeti ágak kölcsönös ihletettségben, de egy alkotói egységben hatnak munkásságában. Nem ismer el határokat kultúrák és műfajok között.

A tárlatot követően 19 órakor újabb kArc – irodalmi est résztvevője lehetett a kiskunhalasi közönség. Ezúttal Ady Endre műveiből válogattak a Szabadkai Népszínház művészei. Megható, érzelmekkel telített előadásukat perceikig tartó vastapssal jutalmazták a jelenlevők.

Az előadás után – stílszerűen – Előadás után címmel kiállítás nyílt Szűcs Károly fényképeiből. A fotók nézegetése közben kötetlen beszélgetésre nyílt lehetőség.

Kép, szöveg: Pál László

{phocagallery view=category|categoryid=1050|limitstart=0|limitcount=0}

Még több cikk

(►) Sose halok meg?

(►) Sose halok meg?

Dallista Koós Jánossal

Dallista Koós Jánossal