Televíziózik és könyvesboltot vezet
Kultúra

Televíziózik és könyvesboltot vezet

A könyvek, az olvasás és a televíziózás állt a középpontban. Kedden este Szabados Ágnes volt a vendége a Forrás-Új Tükör Klubnak. Király Gábor programszervező több, mint egy órán át beszélgetett a kiskunhalasi születésű televíziós műsorvezetővel.

Mint kiderült a néhány éve elindított Nincs időm olvasni elnevezésű kihívás egyre népszerűbb a hazai könyvrajongók körében.

- Most már hat éve, hogy megalapítottam ezt a kihívást és folyamatosan egyre többen vagyunk. Egy hobbiként, önmagam motiválásaként indítottam ezt az egészet, de aztán rövid idő alatt rá kellett jönnöm, hogy egy országosan is rendkívül népszerű olvasásnépszerűsítő akció lett. Aztán szép lassan a misszióból hivatás lett, hiszen új szerelemszakmára leltem általa. Könyvkiadóként és könyvesboltosként tevékenykedem a televíziós munkám mellett – árulta el a rendezvény vendége.

Az est során Ágnes őszintén beszélt arról is, miért döntött úgy, hogy nyolc év után elhagyja az RTL híradóját és a reggeli műsorok világában próbálja ki magát.

- Egészen egyszerűen elfáradtam. Minden hétvégén én vezettem az RTL Híradót és két hétköznap a késő esti hírműsort is. Sajnos a kiégés már nem csak azokat érinti, akik 30-40 évet lehúztak a saját szakmájukban, hanem a fiatalabbakat is. Nagyon sok mindent feláldoztam ezért a munkáért, gyakorlatilag nyolc éven keresztül nem volt egy szabad hétvégém sem. A kiégés ellenszere az lett, hogy a könyves területtel kezdtem nagyon sokat foglalkozni. Az RTL vezetősége szerencsére nem akarta teljesen elengedni a kezem, így lehetőséget kaptam arra, hogy a reggeli műsorsávban is kipróbálhassam magam, amit egyelőre nagyon élvezek.

A Szabados Ágnessel készült interjút a Kultúrkép magazin jövő csütörtöki adásában láthatják majd az érdeklődők.