Szabi hangján szólalnak meg a világsztárok
Kultúra

Szabi hangján szólalnak meg a világsztárok

A kiskunhalasi Rékasi Szabolcs neve ismerősen csenghet a színházkedvelő közönség számára, hiszen évekkel ezelőtt több helyi előadásban is megcsillogtatta tehetségét, különféle társulatok tagjaként. Az utóbbi időszakban egy egészen új művészeti területen, szinkronszínészként is kipróbálhatta magát. Egyre több produkcióban szólalnak meg az ő orgánumán a hollywoodi karakterek.

- A szinkronizálás mindig érdekelt. Lehetőségem adódott elvégezni egy tanfolyamot, majd újabb képzések következtek, amik után sikerült bekerülnöm a szinkronstúdiók világába. Először persze csak tömegjelenetekhez adhattam a hangom, de idővel elkezdtek érkezni az egyéb megkeresések, ahol már egyén munkaként, egy-egy karakterek szinkronizálása volt a feladatom. Nagyon élvezem az összes szinkronmunkámat, öröm együtt dolgozni a kollégákkal – mesélte Szabolcs.

Azok, akik rendszeresen néznek filmeket és sorozatokat, egyre többször hallhatják a halasi fiatalember hangját az alkotásokban.

- A törökök nagyon belekezdtek a sorozatgyártásba, ez pedig szerencsére nekem is sok feladatot ad. Persze inkább az ismertebb filmekre, sorozatokra vagyok büszkébb. Volt szerencsém a hangom adni egy-két Family Guy karakternek, aztán Sylvester Stallone új filmjében, a Szamaritánusban is hallható vagyok, de a Moonfall című katasztrófafilmben is dolgoztam. Van egy kis füzetem, amiben minden szinkronszerepemet feljegyzem, így később is könnyen emlékezhetek majd valamennyi munkámra – tudtuk meg a halasi szinkronszínésztől.

A Szabival készült interjú most csütörtökön este fél8-tól lesz látható a Halas Televízió Kultúrkép magazinjában.