Szekeres Tamás, Lorántffy-kórus: valóban bennünk szólt a dal...(galéria)
Kultúra

Szekeres Tamás, Lorántffy-kórus: valóban bennünk szólt a dal...(galéria)

Remek koncertet adott Szekeres Tamás gitárművész barátaival és a Lorántffy Zsuzsanna Kamarakórussal a református templomban. Benned szól a dal dal, 25 év az Omegában  volt a címe a műsorban, amelyben instrumentálisan csendültek fel a legendás zenekat szerzeményei. A jelenlévők énekelték a jól ismert szövegeket, a kórus pedig segített ebben. Emlékezetes száz perc volt, méltóképpen tisztelegve az Omega fantasztikus munkássága előtt.

Sokan emlékszünk arra, amikor 2015. márciusában az Omega Oratóriumra zsúfolásig megtelt a református templom. Nyolc és fél évvel később ismét felcsendültek az ismerős dallamok, ezúttal instrumentálisan. Szekeres Tamás gitárművész 1994 és 2019 között zenélt a legendás együttesben. Ennek a korszaknak szeretett volna emléket állítani a kiváló muzsikus, egyben vissza akart térni a színpadra a szólóprodukciójával is. Az Omega és a saját szerzeményeiből állt össze a koncertműsor, amely a Benned szól a dal címet kapta. A névadó Trunkos András menedzser volt, aki a kiskunhalasi koncerten is köszöntötte a jelenlévőket. A fellépésen Szekeres Tamást gyermekkori barátai, Herbály Péter és Pleskó Béla kísérte, csakúgy, mint 2015-ben ismét a Lorántffy Zsuzsanna Kamarakórus adta az énekhátteret. 

Elsőre furcsa lehet, hogy a jól ismert dallamok mögött nem halljuk Kóbor János énekét. Még sincs hiányérzetünk, ahogy a koncert címében is benne van, bennünk folyamatosan szólt a dal, a padsorokban ülők pedig énekeltek. Ki magában, ki pedig hangosabban, a Lorántffy-kórus pedig öt dalban megidézte a 8 évvel ezelőtti varázsatos estét. Jó volt látni, hallani a felszabadult éneklést.  Aki eddig nem ismerte Szekeres Tamás szólópályáját, az most kapott ebből is ízelítőt. A gitárművész az ujjaival játszik, de ott van benne a szív is. A koncert során pedig megemlékezett kiskunhalasi barátjáról, Daczi Zsoltról, az egyik dalt az emlékének ajánlotta. A 100 perces műsor végén a Régi csibészek volt a hab a képzeletbeli tortán, nem volt véletlen a vastaps. Most, néhány órával a történtek után még mindig úgy érzi jelen sorok írója, hogy valóban bennünk szól a dal. Az Omega pedig örök. (A Halas Televízió rögzítette a koncertet, amelyet egy később időpontban láthatnak nézőink.)