Szeptember 11-én életre kel Szent László legendája a lovasparkban
Kultúra

Szeptember 11-én életre kel Szent László legendája a lovasparkban

Újabb nagyszabású színházi előadást mutatnak be a Hirling József Lovaspark arénájában. A szeptember 11-én, 19 óra 30 perckor kezdődő bemutatón a Nemzeti Lovas Színház a Szent László, a lovagkirály című népi rockoperával lepi meg a közönséget. Jegyek még kaphatók az előadásra!

A Pintér Tibor vezette Nemzeti Lovas Színház szeptember 11-én, 19 óra 30 perctől kezdődően ismét egy lenyűgöző előadással várja a nézőket a Hirling József Lovasparkban. A Szent László, a lovagkirály című népi rockopera során a középkor hangulatát hűen idézve elevenedik meg a tatárok ellen folytatott küzdelem, melyben maga Szent László lesz a székely sereg segítségére.

A történet szerint Laczfi Endre, Lajos király egyik legjobb hadvezére a tatárok ellen indul, azonban serege roppant túlerővel találja szemben magát. Szent Lászlóhoz imádkozik, aki a döntő ütközetben kőkoporsójából kilépve, gyönyörű érclova kíséretében segíti győzelemre a székely sereget. Laczfi Endre legendák hosszú sorával próbálja jó útra terelni a pogány foglyokat, de sikerül majd meggyőznie őket, hogy vegyék fel a keresztet?

Az előadásban történelmünk, nemzeti értékeink és hagyományaink egy fantasztikus előadásban összefonódva jelennek meg, amely gyermekek és felnőttek számára is lenyűgöző pillanatokat tartogat. A darabnak helyi vonatkozása is lesz, hiszen a tatár vezér, Atlamos seregében a Kiskunhalasi Lovasbandérium tagjait is láthatjuk.

Még több információ az előadásról a Kiskunhalasi Lovasbandérium Facebook oldalán ide kattintva találhatók! Az előadás kétfelvonásban történik (50-50 perc), közte szünettel. A lovasparkban büfé szolgáltatás várja a vendégeket az előadás ideje alatt.

A jegyek ára elővételben 3000 Ft, az előadás napján, a helyszínen 4000 Ft.

A jegyek elővételben az alábbi helyszíneken érhetők el:

- Hirling József Lovaspark
Kiskunhalas, Szabó Ervin u. 2/A
+36-30/691-1391
- Turisztikai iroda
Kiskunhalas, Hősök tere 1. (a Városháza bejáratától jobbra az utcafronton, nyitva: keddtől péntekig 9 és 16 óra között)
+36-70/938-1720

A jegyek akár online is megvásárolhatók. Az online jegyértékesítő felületet ide kattintva érhető el!

(X)