Szerelmi három-négyszög (galéria)
Kultúra

Szerelmi három-négyszög (galéria)

A geometrián túlmutatott az őszi halasi színházi évad első előadása. Három színész igazi jutalomjátéka a Hármasban a legjobb című vígjáték. Szerzői: B. Bartha és Xantus Barbara, aki játszik is a darabban. Partnere Gregor Bernadett és Magyar Attila volt a színpadon. A programot a Halasi Média és Kultúra Kft. szervezte.

Kiskunhalason vendégszerepelt a Négy Arc Színház. A humoros történet több kérdést is felvetett. Mihez kezd a leleplezett szerető, mikor a megcsalt feleség rátör. Ki a titokzatos férfi, akiért dúl a „női háború”? Ki Sándor, Anton és Lali? Az érzelmi kavalkád és a váratlan fordulatok felhőtlen kikapcsolódást ígértek, sőt improvizációs jeleneteket is színpadra vittek.

Xantus Barbara: - Nagyon jól szórakoztam, amikor írtam, tavaly májusban, és augusztusban mutattuk be. Helyzetkomikumokra épül a darab. A magyar valóságba tettem bele, és ebben Magyar Attila nagy segítségemre volt és Berni rendezőként. Nagyon jó volt velük dolgozni. Amiről az előadás szól, talán sokan átélték, vagy álmaikban sem mernének átélni…

Gregor Bernadett: - A megcsalt feleség vagyok ebben a darabban, aki megpróbálja számon kérni a szeretőt és ellehetetleníteni a viszonyt. Ez egy vígjáték. Szerintem az emberek ki vannak éhezve arra, ha eljönnek a színházba, akkor elfelejtsék a hétköznapi gondokat és bajokat. Mély mondanivalója nincs a darabnak. Kifejezetten szórakoztatunk, és közben mi is szórakozunk, természetesen amellett, hogy végezzük a munkánkat.

Magyar Attila: - Én egy egyszerű munkásember vagyok a darabban, aki éppen egy lakásfelújításon dolgozik. Aztán belekeveredem ebbe a szörnyű szerelmi három-négyszögbe. Azért, mert ott dolgozom, ahol ez történik.

A színészekkel készített interjúkat a Halasi Tükör hetilapban, októberben olvashatják, és megtekinthetik a Halas TV Kultúrkép című műsorában.

Az őszi színházi évad október 11-én 19 órakor folytatódik a Városi Filmszínházban. Akkor Ray Cooney Páratlan párosa lesz műsoron Száraz Dénessel és Beleznay Endrével.

Pál László
​Fotók: Anda Péter

Még több cikk

Forrásom

Forrásom

Tiltott szerelem ...

Tiltott szerelem ...