Szín-folt - megnyílt Petruskáné Markó Ibolya kiállítása (Galéria)
Kultúra

Szín-folt - megnyílt Petruskáné Markó Ibolya kiállítása (Galéria)

Többféle technika, többféle téma. Színfolt-címmel új tárlattal jelentkezik a Halasi Média és Kultúra kft. Petruskáné Markó Ibolya gazdag szín és formavilágú alkotásai tekinthetők meg a Sétáló utcai Közösségek Háza nagytermében és előterében. A kiállítást dr. Körmendy László ikonfestő nyitotta meg. A hangulatos zenéről a Gaudium Quintett gondoskodott. A tárlat július 2-ig látogatható.

Színes, izgalmas, többféle témát többféle technikával ábrázoló tárlat nyílt a halasi Közösségek Házában. A kiállítás szélesebb betekintést enged Petruskáné Markó Ibolya gazdag munkásságába, festői pályája állomásaiba. Az alkotónő munkáival a sokféleséget szeretné megmutatni ezen a tárlaton. A témái vegyesek, mint mondta, egy rajzfüzetbe gyűjti az ötleteket, majd abból válogat. Inspiráló számára a természet, főleg a virágok és a tenger, de portrékat is szívesen fest. A tárlaton mind ezekre láthatunk példákat..

Kiállításnyitó beszédében dr. Körmendy László kiemelte, hogy számára Ibolya képei a harmóniát, a szellem szabadságát, az alkotói tevékenység magabiztos szárnyalását jelentik. –Nézetem szerint alkotásainak mesterien megfestett formavilága mellett, a harmónia, a forma és a szín elválaszthatatlan egyensúlya, valamint a pasztellszínek valódi összecsengése a legmegnyerőbb.

A tárlat július 2-ig látogatható.

Petruskáné Markó Ibolyával riportot olvashatnak a Halasi Tükör hetilapban, a kiállítás megnyitóról a Halas tv Kultúrkép című műsorában láthatnak beszámolót.