Színek, pillanatok, formák
Kultúra

Színek, pillanatok, formák

Több év alkotásait tárta közönség elé Bor Mónika. A kiskunhalasi hölgy legújabb szenvedélye a természetfotózás, e mellett azonban a rajzolás, a festészet és a kézzel készített ékszerek, dísztárgyak megvalósítása sem áll távol tőle.

Ismét érdekes alkotásokkal találkozhatnak azok, akik ellátogatnak a MÁV Székház tükrös kiállítótermébe. A nyár is eseménydús volt, most pedig egy új kiállítással folytatódik a szervezők által megálmodott sorozat.

- A nyári hónapokban fiatalok kiállításait láthatták itt az érdeklődők, most pedig egy másik generáció alkotásai mutatkoznak be. A mai világban a virtuális tér nagyon nagy teret hódít. Bizonyos szintig én ezt támogatom is, de aki ismer, tudja rólam, hogy leginkább a közvetlen, élő beszélgetésnek vagyok híve. És amikor megismertem Bor Mónikát, rájöttem, hogy ő is hasonlóan gondolkodik ezekről a dolgokról, így bátran mondhatom, barátság alakult ki köztünk. Megismertem az alkotásait, és nem is volt kérdés, hogy ezt meg kell mutatnunk az embereknek is – árulta el Kollár Tímea, a rendezvény szervezője.

Mónika most először mutatta meg a nagyközönségnek alkotásait. Viszont a különböző művészeti ágak már hosszú évek óta fontos helyen szerepelnek életében.

- Egészen kiskorom óta szeretek rajzolni. A többi művészet pedig az évek során szép sorban csatlakozott a rajz mellé. Mostanában leginkább a fotózás érdekel. Ha meglátok valami szépet, megörökítem a telefonommal. Olyan képeket hoztam most a kiállításra, amikről azt gondolom, másoknak is örömet okozhatnak, ha rájuk néznek. Legalább ennyire szeretem a gobelin képeket is. Kisebbek, nagyobbak is készültek már a kezeim között. Ez egy nagyon aprólékos munkafolyamat – mondta Mónika.

A tárlatot Martin Szilvia nyitotta meg, aki kiemelte Mónika különleges látásmódját és kitartását, türelmét. Arra is felhívta a figyelmet, milyen jól nyomon követhető az alkotó munkáin a fejlődés.

A hangulatos kiállítást a MÁV Székházban lehet megtekinteni, nyitvatartási időben. A helyszínen készült interjúk és felvételek a Halas TV Kultúrkép magazinjának ma esti adásában lesznek láthatók.

Még több cikk

Dallista Homonyik Sándorral

Dallista Homonyik Sándorral

Dallista Koós Jánossal

Dallista Koós Jánossal