Színes, őszi programok Halason
Kultúra

Színes, őszi programok Halason

Kiállítás, játszóház, ünnepi szentmise, főzőverseny, csillagászati napok és könyvbemutató – felsorolni is hosszú, hogy milyen sok és sokrétű program vár az érdeklődőkre az elkövetkező napokban. Összegyűjtöttünk egy kis ízelítőt a kínálatból.

Az élet. Már megtekinthető a Sétáló utcai közösségek Házában Kovács-Ábrahám Krisztina kiállítása. A tárlat különlegessége, hogy az alkotónő szájjal festi a képeit. A színes kiállítás változatos témájú képekből lett összeállítva.

Bájos alkotások készülhetnek. Őszi kézműves játszóház lesz a halasi Martonosi Pál Városi Könyvtárban. Október 9-én, szombaton, 10-12 óráig várjuk a gyerekeket és szüleiket.

Az Alsóvárosi Szent Péter és Pál Katolikus Templom felszentelésének 251. évfordulóját ünneplik a hétvégén. Október 10-én 16 órakor kezdődik az ünnepi szentmise. Az eseményen Fülöp Ernő apát-kanonok, főszékesegyházi plébános lesz a főcelebráns.

Gasztronómia és kultúra. Október 9-én, szombaton a Kiskunhalasi Burgonyanapok keretében burgonyás ételek főzőversenyét és családi napot tartanak kulturális programokkal. Helyszín a Sóstó csárda.

Érdekességek az univerzumról, és a kutatásokról. Október 11. és 14. között lesznek a Kiskunhalasi Csillagászati Napok. Az előadások miden nap 18 órakor kezdődnek a városi könyvtárban. Szó lesz például az exobolygókról, az üstökösökről és a csillagrobbanásokról neves csillagászok előadásában.

Október 12-én, kedden 18 órakor kezdődik a Forrás Új-Tükör Klub soron következő előadása. A Menekülés című könyv szerzője Somogyiné Bergmann Mária lesz a klub vendége. Helyszín a Sétáló utcai Közösségek Háza.