Szívüket, lelküket közönség elé tárták
Kultúra

Szívüket, lelküket közönség elé tárták

Két testvér, Kollarics Anna és Attila alkotja a kiskunhalasi Totoro formációt. A zenekar első albumát, az Akváriumot mutatta be a helyi közönségnek egy bensőséges hangulatú koncert keretében. A Közösségek Háza nagytermében kizárólag saját szerzemények csendültek fel.

A Kollarics családot igazi művészfamíliaként ismerhetjük Kiskunhalason. Éppen ezért egyáltalán nem meglepő, hogy a gyerekek közül a két legidősebb, Anna és Attila zenekart alapított. Két évvel ezelőtt indult el sikertörténetük, amit most egy koncert keretében ismerhetett meg a publikum.

- 2020-ban a Made in Pécs fesztivál kapcsán jött el a pillanat, amikor hivatalosan is megalapítottuk ezt a formációt. A bátyámnak volt egy korábbi zenekara, ők is felléptek ott, s így adódott a lehetőség, hogy mi is megpróbálhatnánk ketten a zenélést. Ebből az elképzelésből született meg a Totoro. A zenekar megalakulásakor két saját dalunk volt, azokat én írtam, onnantól kezdve viszont tényleg komolyan vettük a dolgokat és elkezdtünk közösen dalokat írni. Nincs konkrét célom, hogy mit szeretnék ezeken keresztül átadni a közönségnek. Ami akkor, éppen bennem van, kiírom magamból, ettől olyan hiteles szerintem a zenénk – árulta el Anna.

Amitől igazán különleges volt ez a fellépés, az az, hogy a közelmúltban két új taggal is bővült a zenekar. Most a négy tagból hárman tudtak közönség elé állni, de már így is lehetett változásokat érezni a dalok előadásában.

- Ez egy nehéz dolog, hisz duóként kezdtünk, most pedig már négyen vagyunk. Nekem volt már e téren tapasztalatom, és tudom, hogy minél több ember, annál több nehézség. Ugyanakkor úgy voltam vele, ha ez előreviheti a projektet, akkor miért ne próbálnánk meg? A dalok is formálódtak némileg, hiszen értelemszerűen, ha ketten játszanak egy dalt, az nem lehet ugyanolyan, mintha négyen teszik ugyanazt. Akik meghallgatták már az albumunkat, egy-két koncertdalnál biztosan felfigyelnek majd arra, hogy sokkal „fullosabban” szól minden – mondta Attila.

A hallgatóság soraiban ülők igazi zenei csemegét kaphattak a Totoro prezentálásában az est során. Az újraértelmezett, némileg újrahangszerelt dalok egytől egyig elnyerték a közönség tetszését, minden dal után hangos taps volt a zenészek jutalma.

Hogy milyen is volt a lemezbemutató koncert, kiderül a Halas Televízió Kultúrkép magazinjának egy későbbi adásából.

Még több cikk

Húsvéti dallista

Húsvéti dallista

(►) Sose halok meg?

(►) Sose halok meg?

Út lélektől lélekig

Út lélektől lélekig