Szombat délelőtti gyerekbuli, Kalap Jakabbal
Kultúra

Szombat délelőtti gyerekbuli, Kalap Jakabbal

Öröm volt végignézni szombaton délelőtt a Bethlen Gábor téren. Rengeteg halasi és környékbeli család döntött úgy, hogy kilátogatnak a Nyárindító Főtérparty második napjának első koncertjére. Az interneten is hatalmas rajongótáborral rendelkező Kalap Jakab családtagjaival állt közönség elé.

A gyermekeké és a családoké volt a főszerep szombaton délelőtt, Kiskunhalas főterén. Az Így tedd rá! foglalkozás keretében valósult meg a Gyereket a magasba elnevezésű program. A szülők nagyszülők, közös néptáncot követően magasba emelték a velük lévő kisgyermekeket, a tér közepén.

Pontban tizenegy órakor léptek színpadra Kalap Jakabék. A piros kalapos, fehérszakállú, gitáros előadó rövid idő alatt vált nagyon népszerűvé, az internetre feltöltött zenés videóival, amikben ismert gyermekdalokat adott elő, saját stílusára formálva.

A Nyárindító Főtérparty nagyszínpadán bő 45 percen keresztül szólt a zene, Kalap Jakab pedig magával hozta gyermekeit is, akik szintén aktívan kivették részüket a produkcióból. Legidősebb fia, Levente például mókásabbnál-mókásabb jelmezeket öltött magára a koncert alatt.

- Apu végig a színpadon van, gitározik, énekel, úgyhogy az már az elején eldőlt, én leszek az, aki jelmezeket húz a dalokban. Imádják a gyerekek, együtt énekelnek, táncolnak velünk, az egész koncert során. Én is nagyon szeretem ezt az egészet. Négygyermekes apuka vagyok, hamarosan születik az ötödik gyermekem, úgyhogy én otthon is mindig bolondozok, sőt így egyből meg is van a tesztközönsége egy-egy új produkciónknak – árulta el Jakab Levente.

- Büszkén mondhatom, hogy részünkről ez a produkció ugyanaz, mint néhány évvel ezelőtt, amikor még csak kisebb óvodás csoportokban adtuk elő műsorunkat. Mi ugyanazt nyújtjuk, ugyanolyan lelkesek és őszinték vagyunk a színpadon, csak a tér és a közönség lett egyre-egyre nagyobb körülöttünk. Olyannyira szeretik az emberek azt, amit előadunk, hogy már nem 2024-re, hanem 2025-re szerveződnek fellépéseink, országszerte – tudtuk meg Kalap Jakabtól.

A koncert végén természetesen nem maradhatott el a fotózkodás sem. A gyermekek, családok mind-mind szerettek volna egy közös szelfit, kedvenc előadóikkal. Mint megtudtuk, nem csak Halasról, hanem a környező teleülésekről, de még Szegedről is jöttek érdeklődők Kalap Jakab Bethlen Gábor téri koncertjére.

A helyszínen készült videók, interjúk a Halas Televízió Kultúrkép magazinjának jövő csütörtöki adásában lesznek láthatók.