Táncgála - ezúttal a pénz körül forgott (galéria)
Kultúra

Táncgála - ezúttal a pénz körül forgott (galéria)

Szombat este megtartotta évente szokásos táncgáláját a Stúdió 2000 Táncsport Egyesület, ezúttal is a közelmúltban ünnepelt táncvilágnapja alkalmából. A telt ház előtt történt eseményt Fülöp Róbert polgármester nyitotta meg. A táncklub apraja-nagyja és vendégelőadók léptek fel a három órás show elemekkel tarkított táncos esten, amelynek kitüntetet része volt a Moneyyyy címmel jelölt táncszínházi előadás.

A Stúdió 2000 TSE évek óta a tánc világnapjához szorosan kötődő időszakban rendezi hagyományos táncgáláját. A gálák célja, hogy az egyesület mindenre kiterjedő munkáját egy estébe sűrítve mutassák be a nagyközönségnek a klub tagjai és vendégei. Az estet a Dékáni Árpád Szakgimnázium és Szakközépiskola Sportcsarnokában rendezték meg.

A gálát Fülöp Róbert polgármester nyitotta meg

Fülöp Róbert polgármester pontban este hét órakor nyitotta meg az eseményt. Beszédében kiemelte a Stúdió 2000 TSE sporteredményeit és ifjúságnevelő munkásságát, amely az évtizedek alatt több ezres tömeget tudhat maga mögött. A polgármester megerősítette, hogy jó ütemben halad a tánchagyományok háza építésének előkészítése, amely más táncos  egyesületek mellett a stúdiósoknak is kulturált próba lehetőséget biztosít majd. A város első embere végül a táncosoknak az előadásokhoz sok sikert, a közönségnek jó szórakozást kívánt.

A két blokkban történt táncgálán az óvodás korosztálytól a szenior kategóriáig minden csoportja bemutatkozott valamilyen tánccal a klubnak. Halas mellett Bócsa, Soltvadkert és Halásztelek stúdiós táncosai adtak elő kűrt vagy formációt és persze vendégművészek is felléptek. Nem csak gépzenére, hanem élő muzsikára is táncoltak a párosok a nem rég alakult Brandy zenekarnak köszönhetően.

A Brandy zenekar élő zenét biztosított néhány tánchoz

Az est második felében láthatta a közönség a Moneyyyy című táncszínházi előadást, amelynek története a pénz körül fogott különböző koreográfiákkal, betét táncokkal tűzdelve. Nagy sikert aratott a komplex előadás. A táncgála főszervezője, Juhász Ágnes művészeti vezetője a gála végén elmondta, hogy a csapat innentől kezdve a jövő évi, a klub születésnek 30. évfordulójára készül, amelyben a gála főszerepet kap 2020-ban.

A Dékáni Sportcsarnokban telt ház fogadta a táncosokat

Az estet teljes egészében rögzítette a Halas Televízió (HTV), az elkészült DVD-t a jövő hét második felétől lehet megvásárolni a Halasi Média és Kultúra Nonprofit Kft. ügyfélszolgálatánál. Az előadásokról a HTV csütörtöki Kultúrkép című magazin műsorában láthatnak összefoglalót az érdeklődők.

Szöveg: Kovács Iván, képek: Pál László és Meszes Éva