Tankerületi szavalóverseny volt Balotaszálláson
Kultúra

Tankerületi szavalóverseny volt Balotaszálláson

A Kiskunhalasi Fazekas Mihály Általános Iskola Balotaszállási Tagintézménye volt a házigazdája a tankerületi szavalóversenynek. A művelődési ház ideális helyszínt adott a megméretésnek, amelyen négy kategóriában versengtek egymással a diákok. A halasi és balotaszállási szavalók szép eredményeket értek el.

Két napon át a diákszavalóké volt a balotaszállási művelődési ház. Tankerületi szavalóverseny helyszíne volt az intézmény, a házigazda, szervező pedig a Kiskunhalasi Fazekas Mihály Általános Iskola Balotaszállási Tagintézménye volt. Az megjelenteket Oláh-Jaksa Gabriella tagintézmény-igazgató, az esemény főszervezője köszöntötte. Mint megtudtuk, 17 településről 20 tankerületi iskola nevezte diákjait. Az alsó tagozaton, valamint a felső tagozaton is  19-19 induló vett részt a versenyben. Négy kategóriában hirdettek győztes és helyezetteket. A zsűrinek nem volt könnyű dolga.

Az alsó tagozatosok között, az első korcsoportban (az első és második évfolyam) 3. helyezett volt Soczó Máté, a Kiskunhalasi Kertvárosi Általános Iskolából. A felső tagozaton az első korcsoportban (az ötödik és hatodik évfolyam) harmadik volt Szabó Tamara, a Kiskunhalasi Fazekas Mihály Általános Iskola Balotaszállási Tagintézményéből. A felső tagozaton a második korcsoportban (a hetedik és nyolcadik évfolyam)  Ábrahám Dorina, a a Kiskunhalasi Fazekas Mihály Általános Iskola Balotaszállási Tagintézményének diákja végzett az első helyen.