Tanulták a fotózást, most kiállítják munkáikat
Kultúra

Tanulták a fotózást, most kiállítják munkáikat

Fotótanoda 2018-2021címmel nyílik fotótárlat július 9-én, a Közösségek Háza nagytermében. A kiállításon egy amatőr fotósokból álló társaság munkái láthatók, akik több éven át tanulták a fényképezés elméletét és gyakorlatát. A tizenhárom fős csapat közel félszáz képet mutat be. Rácz-Fodor Katalin művésztanár nyitja meg pénteken 18 órakor a tárlatot, Kiss Bernát gitárjátékkal működik közre.

Újabb kiállítás helyszíne lesz, Fotótanoda 2018-2021 címmel a Halasi Média és Kultúra Nonprofit Kft. szervezésének köszönhetően a Közösségek Háza. A július 9-én, pénteken 18 órakor kezdődő kiállítás megnyitóra minden érdeklődőt szeretettel vár a szervező. A fotókiállításon 48 képet mutat be az a csapat, amely 2018-ban – egy pályázati lehetőségnek köszönhetően - kezdte közös elmélyülését a fotózás rejtelmeiben. A havonta találkozó „Fotómániások” a fényképezés elméletét, történelmét sajátították el alapfokon és gyakorlati foglalkozásokon keresztül is gyarapították ismereteiket.

A pandémia időszakában a korlátozások miatt egy ideig mindenki otthon bővítette tudását, amelynek eredményeit közösségi csoportjukban osztották meg egymással. Többen közülük már kiállítás szereplői voltak, sőt vannak, akik tovább gazdagítják tudásukat iskolai rendszerű fotóképzés útján. A fotótárlaton természet, táj, portré, zsáner, esemény, sport és absztrakt képeket láthat a közönség. A kora este 6 órakor kezdődő megnyitót Rácz-Fodor Katalin műsvésztanár tartja, a kiállításhoz illő  zenei aláfestést Kiss Bernát gitárjátéka teszi hangulatossá. A megnyitót követően 3 hétig láthatók még a fotók a Közösségek Házában.


Még több cikk

Dallista Homonyik Sándorral

Dallista Homonyik Sándorral