(►) Tizenhatodszor zenélt a szélmalom
Kultúra

(►) Tizenhatodszor zenélt a szélmalom

A Pásztortűz Egyesület több, mint másfél évtizede szervezi meg ősz elején a Zenélő szélmalom elnevezésű programját. Egy ideje már a Csipkeházban valósul meg a rendezvény. Idén egy országosan ismert énekes, Mészáros János Elek is csatlakozott a fellépők sorához.

A térség számos településéről érkeztek fellépők és érdeklődők a kiskunhalasi Csipkeházba, szombaton délután. Végső István, a Pásztortűz Egyesület elnöke ezúttal is arra törekedett, hogy a Zenélő szélmalom keretében be tudják mutatni a helyi és környékbeli kulturális értékeket.

- Tizenhatodik alkalommal szerveztük meg ezt a programot. A fellépők között sok visszatérő van, de mindig törekszünk arra, hogy olyan előadókat is meghívjunk, akikkel korábban, itt még nem találkozhatott a közönség. A visszajelzések idén is nagyon pozitívak, így biztosak lehetünk abban, hogy lesz tizenhetedik Zenélő szélmalom is – árulta el a főszervező.

A helyi és környékbeli csapatok mellett közönség elé állt Mészáros János Elek is, akinek nevét a Csillag születik tehetségkutató műsorban ismerhette meg az ország. Az énekes szerint nagy szükség van az ilyen jellegű hagyományőrző programokra.

- Fontos, hogy ápoljuk a hagyományainkat. Nagyon gazdag kulturális értékekkel rendelkezik a magyar nép, ezt pedig időről-időre meg kell mutatni, fel kell eleveníteni, hogy a következő generációk is részesülhessenek ebben a csodában. Én ma egy színes dalcsokorral érkeztem Kiskunhalasra. Célom ma is, és minden fellépés során, hogy az emberekből ugyanazt az érzelemvilágot váltsam ki, mint ami bennem van a dalok éneklése közben – fejtette ki Mészáros János Elek.

A fellépők délutántól egészen az esti órákig váltották egymást a Csipkeház nagytermében. A velük készült interjúkat a Halas TV hétfői Hírnaplójában láthatják, 19 órától.