Többet magukról
Kultúra

Többet magukról

Itt van nekünk ez a csoda, hogy lehet énekelni, táncolni, verseket írni. Ez nagyon szép. Ebbe a csodába avatta be a közönséget Csemer Boglárka és Grecsó Krisztián a Kaszinóudvari Esték sorozat nyitórendezvényén. Az esős időjárás miatt a csütörtök esti programot a Közösségek Háza nagytermében tartották. A programot a Halasi Média és Kultúra Kft. szervezte.

Csemer Boglárka tízévesen hallotta először azt a szóösszetételt, hogy gyereknevelés. Elgondolkodott, vajon őt nevelik-e. Nem tudta, mit értenek ez alatt. Most már kétgyermekes édesanyaként ő is nevel. Úgy, hogy elég teret ad a lányainak. Olyan helyzetet teremt, hogy ne érezzék nyirbálva magukat.

Grecsó Krisztián Szegváron nőtt fel. Édesapaként hirtelen előjöttek neki az emlékek a gyermekkorából és megszédült ettől. Hozott is egy témába illő, nagyon szép szöveget. A Magamról többet ciklusból olvasott fel egy verset 2 kiló 70 deka címmel. „Az apaság mindenestül vagyok” – fogalmazott a költeményében.

Bogi népzenét, klasszikus zenét, sanzont, jazzt is énekelt, de előfordult, hogy túl poposnak találták. Krisztián számára a Pletykaanyu hozta meg a sikert. Előtte annyi idő eltelt, hogy választ kapott arra, tényleg akarja-e ezt. A választott út további sikereket hozott. Akarták, és milyen jól tették.

Honnan jöttünk, kik vagyunk, merre tartunk – ezek voltak az est témái zenével, dalokkal. Bogi és Krisztián Messziről jött ember című dalának ősbemutatója Kiskunhalason volt. Az előadáson Szakonyi Milán gitáron, Antal Gábor billentyűs hangszeren játszott.

Interjúnkat Csemer Boglárkával és Grecsó Krisztiánnal a Halasi Tükör hetilap június 23-i számában olvashatják.

Pál László
​Fotók: Anda Péter