Ünnepi betlehemes
Kultúra

Ünnepi betlehemes

Mária és József útja, Jézus születése, a három királyok története elevenedett meg a könyvtárban bábfigurák segítségével. A gyerekek aktív részesei lehettek a foglalkozásnak, mely a Játékos bábos mesék idei záró programja volt Fejes Józsefné vezetésével.

Betlehemes bábjátékkal köszöntötte a karácsonyt a Szivárvány Bábszínházi Alapítvány vezetője. Jézus születésének történetét láthatták a gyerekek, szülők.

- Végigkövették Mária és József útját Betlehemig. Heródesről és a három királyokról is szó volt. Együtt adtunk elő ismert karácsonyi dalokat. Öröm volt nézni, hogy a szülők is bátran énekeltek – mondta Fejes Józsefné.

Jövőre halasi bábcsoportként folytatják az összejöveteleket az állandó tagokra építve. Ennek az lesz a lényege, hogy ők bábosként sokszínű életbe kapcsolódhatnak be.

- A szülők is támogatják a programot. Reméljük, egy év múlva már ők is játsszák a betlehemes játékot. A foglalkozás anyaga rájuk épül, de mások érdeklődésére is számítunk. A báb korhatár nélküli, bárki jöhet. A sorozatot a városi könyvtárban szeretném folytatni kéthetente keddenként – tudtuk meg Fejes Józsefnétől.

Még több cikk

(►) Sose halok meg?

(►) Sose halok meg?

Dallista Homonyik Sándorral

Dallista Homonyik Sándorral