Ünnepváró programok Halason
Kultúra

Ünnepváró programok Halason

Gyertyagyújtás, Mikulás nap, ünnepi koncertek – megkezdődtek az adventi programok Halason is.

Jótékonykodás, testmozgás Mikulás sapkában. December 4-én 10 órakor Halas főteréről rajtol el a Jótékonysági Mikulás-futás mezőnye. Az akcióra szánt adományokat a rendezvény helyszínén vagy december 3-ig a Halasi Média és Kultúra Kft. Sétáló utcai ügyfélszolgálatán lehet leadni. A Bernáth Lajos Kollégium, a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat, valamint a Férfi Hajléktalan szálló javára történik a gyűjtés.

A Szilaj Citerazenekar meghívására Kiskunhalason tartják a II. Nemzetközi Citerakészítő Konferenciát december 4-én 10 órától. Helyszín a Sétáló utcai Közösségek Háza.

Vasárnap már a második gyertya lángja lobban fel az adventi koszorúkon. Halas főterén, a zenepavilonnál december 5-én, 17 órakor kezdődik a városi közös gyertyagyújtás az evangélikus felekezet közreműködésével. December 6-án megérkezik Halas főterére a Mikulás. Délelőtt 9 órától lovaskocsikázás, betlehem, gyermekjátékok és körhinta várja az érdeklődőket. A Lyra együttes koncertje 16 órakor kezdődik. A szervező Halasi Média és Kultúra Kft. azt javasolja a gyerekeknek, hogy készítsenek rajzot a Mikulásnak. Hozzák el az alkotásokat a főtérre, adják át a nagyszakállúnak, aki egy kis ajándékkal jutalmazza a gyerekek figyelmességét.

Mesélős téli este. A József Attila Irodalmi Kör lesz a vendég a Forrás Új-Tükör Klub soron következő rendezvényén. Bácsalmási Gabriella pedig énekkel színesíti az estet. A program december 7-én, kedden 18 órakor kezdődik a Sétáló utcai Közösségek Házában.

December 17-től Halas főterén a Halasi Média és Kultúra Kft. szervezésében megkezdődnek a koncertek, zenés programok. 17én Boggie ad adventi koncertet. 18-án a Groovehouse gondoskodik a jó hangulatról, 19-én Soltész Rezső, 22-én Vastag Tamás ad koncertet. Valamint helyi fellépők, iskolai, óvoda csoportok is készülnek műsorral.

Még több cikk

Vasárnapi dallista

Vasárnapi dallista

Vasárnapi dallista

Vasárnapi dallista