Út lélektől lélekig
Kultúra

Út lélektől lélekig

Ezzel a címmel tartotta meg költészet napi zenés irodalmi műsorát a József Attila Irodalmi Kör, a Csipke Hotel konferenciatermében. A műsor rendhagyó volt több szempontból is, hiszen együtt ünnepeltek a Nyugdíjas Pedagógus Klubbal, akik közül hárman is vállalták a szereplést.

Az irodalmi kör tagjai mellett jelen voltak a programon a Kuruc Vitézek Nyugállományú Egyesület tagjai, valamint a Bárka Integrált Szociális Intézmény lakói. A rendezvényt Péter Imréné Ani nyitotta meg, aki elmondta, hogy a mai zavaros, értékvesztett világunkban mennyire fontos a költészet lélekfinomító jelenléte. Egy kortárs költő Szabó T. Anna Útravaló című versével alapozta meg vers-ünnepünk hangulatát. Beszélt a tehetséges alkotó életéről, munkásságáról.

A zene is fontos szerephez jutott a kulturális programon. Kovács Sándor és unokája, Szűcs Lili hegedültek, gitároztak és énekeltek. Harczi János egy erre az alkalomra megzenésített József Attila verssel, míg Horváth Zoltán egy szintén erre az alkalomra írt saját verssel érkezett. A versek sorát pedig Rékasi László erre az alkalomra írt saját költeménye zárta Lélektől lélekig címmel, így foglalva keretbe az ünnepi összeállítást.