(►)Vidám próbákkal készül a Lyra a 45+1 éves születésnapi koncertre
Kultúra

(►)Vidám próbákkal készül a Lyra a 45+1 éves születésnapi koncertre

Egy árnyas fa hűvösében, az egyik alsóvárosi utca udvarán próbál a Lyra együttes az augusztus 13-án esedékes születésnapi koncertre. A hangulat és a közeg vidám, a zenekar jelenlegi és egykori tagjai gyorsan összecsiszolódtak, mintha el sem teltek volna az évek a legutóbbi, 2016-os közös muzsikálás óta. A közönségnek nem mindennapi élményben lesz része a Városháza udvarán. 

- Csak mi hárman leszünk színpadon, utána jöttök majd ki - mondta Csorvási Zoltán, a Lyra együttes vezetője azon a próbán, amelyen szinte minden jelenlegi és egykori tag részt vett. Persze azt nem áruljuk el, hogy pontosan melyik ez a dal és nem nevezzük meg a három tagot sem. Aki tudni akarja, annak ott kell lennie a koncerten augusztus 13-án. Az Alsóváros egyik utcájában, egy árnyas fa alatt, egy tágas udvarban minden körülmény adott, hogy zökkenőmentes legyen a gyakorlás. A figyelmes házigazdák mindenre gondoltak. Az első közös próbáról Rémán Éci és Csorvási Kata igazoltan hiányzott, ott volt viszont három vendég,  Borsódy „Róka” László, Kis Csaba, Jeszenszky „Jesző” Zoltán és Szűcs Lili is. A már említett Csorvási Zoltán (Cs. bácsi) mellett Sebők Jucus, Sipos-Szabó Éva, Farkas Márta, Vladár Éva, Vajda Ilona, Sutyinszki „Jerry” János, Vladár Károly, Kovács Sándor ülte, állta körül az asztalt.  A hangulat kiváló volt, rengeteg mosolyt láttam, szálltak a rímek és a poénok is.  

A 45 éves születésnapi koncertet eredetileg 2021. decemberében tartotta volna a Lyra, ám akkor a járványhelyzet miatt nem lett volna maradandó az élmény,. Nyolc hónappal később viszont minden adott egy emlékezetes estéhez. A gyakorlás zökkenőmentes, mintha el sem telt volna hat év a 2016. decemberi koncert óta. Előkerültek a mindent tudó füzetek, szövegekkel és számtalan titokkal. Úgy tűnt és ezt több gesztus is megerősítette, nagyon egyben van a csapat. Ennek pedig majd a koncert közönsége lesz a legnagyobb nyertese. A tervek szerint 30 dal hangzik majd el augusztus 13-án,  19 órától a városháza udvarán. Egy korábbi próbán már ott volt Gál Gabi énekművész, aki 2 dalban működik közre. A Kiskun Táncegyüttes táncosai is készen állnak majd. - De jó lesz ez gyerekek- hangzott el szerda kora este. Valóban, nagyon jó lesz...