Vigyázok Rád!
Kultúra

Vigyázok Rád!

A Zöld-híd Egyesület és Kiskunhalas Város 6. alkalommal rendezte meg nemzetközi kiállítását, Vigyázok Rád! címmel. Az alkotókat és az érdeklődőket Kuris István László, Kiskunhalas Város Alpolgármestere köszöntötte. Ady Endre A tűz csiholója című versét Kohi Jasmine-tól, a KRK Szilády Áron Gimnázium diákjától hallgatták meg a megnyitó résztvevői.

Mongyi Marianna, a Zöld-híd Egyesület elnöke mondta el, hogyan jött létre a nemzetközi kiállítás.

„3 ország, 3 művészeti ág, 240 alkotó, sok-sok felkészítő pedagógus, szülők, zsűritagok, a Zöld-híd Egyesületünk tagjai, Kiskunhalas Város és a szponzorok támogatása tette lehetővé, hogy együtt csodálkozzunk rá a boldog alkotó órákra és az együttműködés eredményére. Minden korosztály képviseltette magát, az alkotók 5 éves kortól – 60 éves korig küldték el pályamunkáikat. A kiállításon 55 díjazott alkotás látható, melyek mindegyike megszólít bennünket és cselekvésre ösztönöz: vigyázzunk egymásra, környezetünk természeti és épített értékeire… és mi válaszolunk: Vigyázok Rád! – ígérte az elnökasszony.

A kiállításon megcsodálhattuk Kiskunhalas és térsége alkotói mellett testvérvárosaink lakóinak pályamunkáit, melyek a lengyelországi Újszandec városából, a szerbiai Magyarkanizsáról és vonzáskörzetéből, Horgosról érkeztek, valamint Zombor pályázói is elküldték alkotásaikat.

A fotó kategória serlegét és a díjakat Rémán János, a mese kategória díjait Szabó-Kocsisné Ökrös Ildikó, a rajz kategória díjait Mongyi Marianna adta át, de sor került különdíjak átadására is. A házigazda nevében Szabó Ferenc, a gimnázium igazgatója köszönte meg az alkotóknak, a felkészítő pedagógusoknak, szülőknek és a zsűrinek a munkáját.