Vihar, napsütés, tópart, buli
Kultúra

Vihar, napsütés, tópart, buli

Így foglalhatnánk össze röviden a Soltvadkerten megrendezett Hal & Sörfesztivál második napját. A jó hangulatról a színpadon egymást váltó énekesek, táncosok és zenekarok, az extra izgalmakról pedig az időjárás gondoskodott.

 
A heves délelőtti esőzés miatt sokakban felmerült, nekivágnak-e a szervezők a rendezvény második napjának, ám dél körül végre kisütött a nap, így nem volt akadálya, hogy elkezdődjenek a programok.
 
A hangulat megalapozásáért a Bodor Blues Band tagjai feleltek, a kellemes élőzenei produkció kiváló felvezetője volt a későbbi színpadi előadásoknak. A mozgás is nagy hangsúlyt kapott a rendezvényen, hiszen eljöttek és nagy sikert arattak a Bajáról érkező, és a térség egyik legszínesebb csapatának nevezhető hip-hop tánccsoport tagjai. Szinte már elengedhetetlen részei a fesztiválnak a 5 Non bonds tagjai, akik a megszokott profi minőséget hozták ebben az esztendőben is.
 
A délután első sztárfellépője az X-faktor legutóbbi szériájának győztese, Danics Dóra volt. A mosolygós hölgy sok fiatal, középkorú és idős strandolót a színpad elé vonzott.
 
vasby
 
A televíziós énekverseny ezüstérmesei, a ByTheWay tagjai is ellátogattak Soltvadkertre. Tinilányok százai sikították és táncolták végig a közel 40 perces fellépést. Ezt követően erős stílusváltással hazánk jelenlegi legismertebb rapduója, Majka és Curtis „vette kezelésbe" a publikumot. Tették ezt úgy, hogy a közönség egy emberként skandálta végig valamennyi sláger refrénjét.
 
vasrgo
 
A fináléban Szikora Robi és az R-Go zenekar tagjai forrósították fel a sötétedés után kissé hűvössé vált vadkerti tópartot. Azonban ezt nagyjából bő 40 percig tehették csak, mivel a tófürdőt is elérte a térségben tomboló vihar, és bár a technikusok és a zenészek egyaránt hősiesen küzdöttek a zord időjárással, a közönség tagjai kénytelenek voltak autóikhoz menekülni az egyre erősödő vihar miatt. Robiék azért még gyorsan elnyoimták a Létezem és a Szeretlek is, meg nem is című örökzöldeket, hogy aztán bőrig ázva ők is elhagyhassák a színpadot.
 
Szöveg-fotó: Szőri Attila
 
{phocagallery view=category|categoryid=1380|limitstart=0|limitcount=0}

Még több cikk

Út lélektől lélekig

Út lélektől lélekig

Dallista Delhusa Gjon-nal

Dallista Delhusa Gjon-nal