VIP lemezbemutató meghívás a Halas TV stábjának
Kultúra

VIP lemezbemutató meghívás a Halas TV stábjának

Szerdán este exkluzív, zártkörű lemezbemutató eseményt tartott a fővárosban az országszerte nagy népszerűségnek örvendő Margaret Island zenekar. A csapat 2016-ban Kiskunhalas főterén is zenélt a Nyárindító Főtérparty keretében, azóta pedig a zenészek nagyon jó viszonyt ápolnak a Halas Televízió stábjával. Ennek köszönhető, hogy a zenekar forgatócsoportunkat is meghívta a tegnapi rendhagyó rendezvényre, ahol a közönség soraiban a magyar könnyűzenei- és kulturális élet legismertebb szereplői szórakoztak.

Az örömzenélés előtt a zenekar tagjai örömmel nyilatkoztak a Halasmédiának. A beszélgetés során kiderült, miért gondolták úgy, hogy megszerveznek egy ilyen különleges alkalmat.

- A lemezünk szeptember 2-án 0 órakor jelent meg, s úgy döntöttünk, hogy mivel még soha nem tartottunk ilyen bulit, most barátainkkal, kollégáinkkal közösen ünnepeljük meg az új albumot. Az elmúlt másfél évben ezen a lemezen dolgoztunk, s végre most, hogy megjelenik, értelmet nyer a munkánk. Nagyon vártuk ezt a pillanatot – árulta el Lábas Viki, a zenekar énekesnője.

Mint a helyszínen elhangzott, a lemezhez a dalokat a tagok közösen, Fonyódra visszavonulva írták meg.

- Igazából mi ezeket a hónapokat nem is éreztük karanténnak. Nyilván folyamatosan ott volt a koronavírus mindenki tudatában, de ezt a kényszerű bezártságot mi arra fordítottuk, hogy együtt alkothassunk. Gyakorlatilag hónapokig semmi mással nem kellett foglalkoznunk, csak, hogy csiszoljuk a készülőben lévő új dalainkat – nyilatkozta Füstös Bálint, gitáros.

Az új lemez kapcsán a csapat zenés videókkal is jelentkezett. A helyszín mi más is lehetne, mint a Balaton.

- A videókban visszatérő motívum, hogy van mögöttünk egy vászon, ez előtt énekelünk, zenélünk. A most megjelent klipben ráadásul a vízen vagyunk, egy bambuszszigeten, Viki egyszer le is ugrik az egyikről, át egy másikra, amin aztán a stábtagok megpörgették. Hajnalban forgattuk a videót, egy vágás sincs benne. Baromi jó érzés volt, hogy gyakorlatilag reggel nyolcra volt egy leforgatott klipünk – mesélte Törőcsik Kristóf, a zenekar harmadik alapítótagja.

Az új lemez dalainak eljátszása után egy játékokkal egybekötött beszélgetést hallhattak a jelenlévők. Csorba Lóci, a Lóci játszik zenekar frontembere vezette ezt a műsorblokkot.

- A Dob meg basszus című televíziós műsort egy podcast formájában visszük tovább a 2021-es évben, ennek én vagyok az egyik műsorvezetője. Ma este ennek egy élő változatát mutatjuk be a Margaret Island zenekarral. Remélem senki nem haragszik meg, hiszen készültem igazán gonosz kérdésekkel is – fejtette ki a műsorvezető.

A Margaret Island tagjaival készült interjúinkat a Kultúrkép magazin egy későbbi adásában láthatják az érdeklődők.