Zene világnapja virtuálisan
Kultúra

Zene világnapja virtuálisan

Az online térben köszöntötte a zene világnapját a Kiskunhalasi Alapfokú Művészeti Iskola. Tanári hangversenyüket webes felületükön közvetítették élőben a célközönségnek. A részletekről Kovács Andrea igazgató adott tájékoztatást. 

Sok-sok diák szereplésének adott teret az elmúlt években a zene világnapi rendezvény. A járvány miatt sorra maradnak el a tervezett, tanórán kívüli iskolai programok. A zene világnapját idén online módon, a virtuális térben ünnepelhették együtt a művészeti iskola pedagógusai a közönséggel. 

- A kialakult helyzet miatt szükséges új utakat, lehetőségeket találni arra, hogy a tervezett programok mégiscsak eljuthassanak a szülőkhöz, gyermekekhez és Kiskunhalas zeneszerető polgáraihoz. Eredetileg rendhagyó énekórát szerettünk volna tartani ezen a napon 150 kiskunhalasi diák részvételével, ami az ismert okok miatt nem megvalósítható. 

Nagy sikere volt a tavalyi első online zenei versenyünknek, melyen felbuzdulva újabb hasonló megjelenéseket tervezünk. Ennek az egyik állomása lett október elsején a zene világnapján, az interneten követhető Tanári hangversenyünk. Ezzel a rendezvénnyel tisztelegtünk a zene világnapja előtt – fogalmazott Kovács Andrea igazgató. -Igyekszünk a pozitívumokra koncentrálni: ilyen lehet az a lehetőség, hogy az élő koncerttel szemben az internetre felkerülő produkciók többször is megtekinthetőek.

Az első élő közvetítésünkre nagy izgalommal készültünk – tette hozzá. 

Részletek a Halasi Tükör hetilap október 7-i számában. 

Kép-szöveg: Pál László