Zenélő szélmalom dudaszóval
Kultúra

Zenélő szélmalom dudaszóval

A megújulás előtt álló műemléknél tartotta XI. Zenélő szélmalom rendezvényét a Pásztortűz Egyesület. A térség fellépői mellett Kéri György, az első magyar skót dudás műsora is színesítette a programot.

A XI. Zenélő szélmalom augusztus 25-én délutántól estig kínált tartalmas időtöltést a kultúra kedvelőinek. A szervező egyesület elnöke, Végső István azt mondta, úgy állította össze az idei műsort, hogy megújulást mutasson és interaktív legyen.

Ezúttal összesen 9 fellépő, valamint csoport kapott bemutatkozási lehetőséget. Kevesebb, mint tavaly, így viszont több ideig lehettek színpadon.

Az Erdélyi Csillagokat Nagy Regina és Tóbiás Anna képviselte. Nyirő József Errdély című novelláját olvasták fel. A mű többek között az összetartozás fontosságára hívja fel a figyelmet dr. Döme Ottó elnök szerint, ezért is választották.

A József Attila Irodalmi Kör tagjai is színpadra léptek alkotásaikkal. Vezetőjük, Sári Katalin pedig a rendezvényt is konferálta.

Kéri György szerint skót dudán játszani küldetés. Célja emellett az irodalom és a történelem bemutása. Ruhája is a saját öltözéke, nem jelmez. Mint mondta, gyermekkora óta muzsikál, 20 éve skót dudán. Filmzene felismerésére irányuló játékát Varga András és felesége nyerte.

A helyszínre látogatókat családi programok várták. A zenés, táncos műsorfolyamot a Summer Acoustic blokkja zárta.