Zenés pénteki piknik kezdet (galéria)
Kultúra

Zenés pénteki piknik kezdet (galéria)

Halas Pikniket szervezett a Halasi Média és Kultúra Kft. a főtérre valamint a városháza díszudvarába. A Halas Concert Band műsorának elmaradása miatt pénteken 19 óra 30 -tól kezdődtek a színpadi programok. Nem csak a zene, a bulizni vágyó halasiak is megtöltötték a díszudvart

Fél 8-tól a Tremolo együttes csapott a húrokba. A Faddi István, Boda László, Elő László és Pitz Róbert alkotta együttes a Dire Straitstől Chris Reáig ívelő műsorában virtuóz gitárjátékkal szórakoztatta a közönséget. A több évtizede töretlen népszerűségnek örvendő zenekar igazi örömzenével lepte meg a bulizókat.

Fél 9-től már Danics Dóra hangja zengte be a díszudvart. Az X-Faktor zenei tehetségkutató verseny első női győztese a színpadon kezdett, majd néhány perc múlva már a közönség sorai között énekelte a magyar és világslágereket. Az énekesnő remekül bevonta a hallgatóságot a műsorba. Repertoárjában jól megfért a Jég dupla whisky-vel valamint a Highway to hell. A Halas Televíziónak nyilatkozva elmondta, remek közönség fogadta itt Kiskunhalason.

Az egyre hidegebb őszi éjszakában a Gypo Circus forrósította fel a hangulatot.  A hazai folk-ska-punk vonulatot képviselő Gypo Circus 2011-ben alakult. Műsorukban az etnó (balkáni, klezmer, gypsy) és az indie műfajok találkoznak, Magyarországon eddig nem hallott hangzással vegyítve.

23 órakor nagy fordulatot vett a zenei stílus. A ManDisco Team szolgáltatta a zenét a továbbiakban. Mándity István /Stefano/ és fia Mándity Fabio a diszkó korszakba röpítette a közönséget. Stefano a retro zenék tapasztalt nagymestereként, Fabio pedig a modern disco illetve club zenék, és a technika mágusként mozgott a színpadon.

Ma is folytatódik a Halas Piknik. Délután 3 órától különböző foglalkozások és bemutatók várják az érdeklődőket. 19 órakor kezdődik a közös mozizás. A Mamma Mia című filmet lehet megnézni a városháza díszudvarában – ehhez érdemes pokrócot, meleg holmit hozni -, majd DJ Gyuszi pörgeti fel a hangulatot.

A programra vásárosok és vendéglátósok is érkeznek, de lesz ugrálóvár, körhinta, játszóház is. A rendezvény miatt a forgalom elől továbbra is le lesz zárva a Városháza utca. A szervezők mindenkit várnak a programokra, hogy közösen pótoljuk be mindazt, ami elmaradt augusztus 20-án.