Zenével indult az advent Halason
Kultúra

Zenével indult az advent Halason

Az Alapfokú Művészeti Iskola pedagógusai adtak koncertet szombaton este, a kiskunhalasi Thorma János Múzeum kiállítótermében. Az érdeklődők létszáma is jól mutatja, hogy városunkban még mindig nagyon sokaknak van igénye a minőségi, élő muzsikára. A közönség elé álló művészek produkciói több alkalommal is vastapsot kaptak a jelenlévőktől.

A megjelenteket elsőként Kocsisné Varga Zsuzsanna, a Thorma János múzeum vezetője köszöntötte, aki elmondta, büszke arra, hogy Kiskunhalason éppen ebben az intézményben, egy ilyen nívós programmal nyílik meg az adventi időszak.

Az est háziasszonya Hamza Barbara volt, aki az Alapfokú Művészeti Iskola pedagógusa, így ő maga is több alkalommal muzsikált a koncert keretében. Négy kollégájával egy nagyon színes repertoárt állítottak össze, melyben a klasszikus dallamok mellett ma élő szerzők művei is felcsendültek.

- Annak ellenére, hogy több évtizede a zenei pályán vagyunk, mindig van bennünk egy egészséges drukk, izgalom, a koncertek előtt és alatt. Komolya vettük a felkészülést, nagyjából egy hónapos próbaidőszakon vagyunk túl. Úgy érzem, egy mindenki számára kellemes, színes műsort sikerült összehoznunk – fejtette ki Kovács Andrea, az Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója.

A fellépők között volt Petrovics Máté is, aki több alkalommal kápráztatta el a közönség tagjait hegedűjátékával.

- Nagyon jónak tartom az ilyen jellegű koncerteket, hiszen ilyenkor mi is számot tudunk adni szakmai tudásunkról, valamint példát is mutatunk diákjainknak, hogy kitartó munkával, milyen szintre tudnak eljutni – nyilatkozta Máté.

A helyszínen készült interjúk és dalrészletek a Halas Televízió Kultúrkép magazinjában lesznek láthatók.

Még több cikk

Dallista Homonyik Sándorral

Dallista Homonyik Sándorral

Dallista Delhusa Gjon-nal

Dallista Delhusa Gjon-nal