Zöldebb Kiskunhalasért (galéria)
Kultúra

Zöldebb Kiskunhalasért (galéria)

Fák alatt élünk címmel hirdetett idén pályázatot a Zöld-híd Halasi Környezetvédők Egyesülete. Fotó, mese és rajz kategóriában vártak alkotásokat a szervezők különböző korcsoportokban. A beérkezett pályamunkák őszre kiállítássá értek. 

Színes, szívmelengető, színvonalas tárlat jött létre. A Zöld-híd egyesület nevében Mongyi Marianna elnök köszöntötte az egybegyűlteket a rendezvénynek helyet adó Martonosi Pál Városi Könyvtárban. 

- Szerencsére nem szegte az alkotók kedvét 2021-ben sem a pandémia. Az okos eszközök pedig most is segítették pályázatunk sikerességét. Ma 3 ország összefogása, 254 alkotó és sok-sok munkaóra eredményét tekinthetik meg. Célunk a környezetünkben élő fák védelmére, a fák szépségére, a természet tiszteletére felhívni a figyelmet, erősíteni a testvérvárosi kapcsolatot és az idegen nyelvi kompetenciát. Ötletünket ebben az évben is támogatta Kiskunhalas Város és a testvérvárosok is – fogalmazott Mongyi Marianna. - A különböző művészeti ágakban, mindhárom kategóriában minden korosztály elmesélte, lerajzolta, lefotózta a fák életét. Felhívásunkra 201 rajz, 33 fotó és 20 mese érkezett.

Köszönet minden meseírónak, fotósnak, rajzosnak, hogy alkotásaikkal csodaszép élményt nyújtanak nekünk. Öröm és hála, hogy a kiskunhalasi alkotók mellett testvérvárosaink lakói is részt vettek pályázatunkon, így köszönet a lengyelországi Újszandec, a szerbiai Magyarkanizsa és vonzáskörzete, valamint Zombor alkotóinak is – tette hozzá. 

Mongyi Marianna köszönetet mondott a zsűritagoknak munkájukért, a pályázat támogatóinak. 

A város képviseletében Kuris István László alpolgármester vett részt az eseményen. Örömmel üdvözölte az egyesület zöldebb Kiskunhalasért folytatott tevékenységét. Rámutatott, egy-egy alkotás jó példát adhat, hangsúlyozva a természetvédelem fontosságát az új nemzedékek számára.

A rendezvényen Palásti Károly, a Zöld-híd egyesület alelnöke konferált. Közreműködött Pepó Réka népdallal Vladár Károly zenei kíséretével. 

A díjazottakról a Halasi Tükör hetilapban olvashatnak szeptember második felében. 

Kép-szöveg: Pál László 

Még több cikk

Dallista Delhusa Gjon-nal

Dallista Delhusa Gjon-nal