(►) Gergő, aki a Sóstón kajakozik (galéria)
Sport

(►) Gergő, aki a Sóstón kajakozik (galéria)

Országos versenyeken is bizonyított már Soczó Gergő, aki a megméretésekre többek között a Sóstón készül fel. A fiatal kajakos nagycsoportos korában ismerkedett meg a sportággal, ráadásul még kiváló labdarúgó és atléta is.

Soczó Gergő egy tehetséges fiatalember. Nagyon jól tanul, nem mellesleg több sportágban is kiváló eredményekkel büszkélkedhet. Abban semmi rendkívüli nincs, hogy hat éve focizik, az utóbbi egy esztendőben a Szilády RFC színeiben. Az sem különleges, hogy a Halas AC-ben az atlétikában ér el figyelmreméltó eredményeket. A kajakozás viszont már nem sorolható a megszokott sportágak közé, Gergő ebben is ott van a legjobbak között. Ha hozzátesszük, hogy sokat gyakorol a Sóstón, akkor bizton állíthatjuk, na, ez valóban extra.

Nagycsoportos óvodásként ismerkedett meg a sportág alapjaival, az akkori lakhelyén, Gyomaendrődön. A család egy évvel ezelőtt Kiskunhalasra költözött, nem véletlen, hiszen az édesanyja, Mester Szabina egykoron kiváló versenyzőként a Halas Fitness Egyesület hírnevét öregbítette. Gergő nem akarta abbahagyni a kajakozást, így a Sóstó remek lehetőségként ott volt a felkészülésre. Ráadásul jöttek a kiváló eredmények is. Nagyon hálásak az edzőknek, a Körös-Kajak SE-ből Csőke Zsoltnak és Nagy Sándornak. Köszönettel tartoznak Kiskunhalas városának, valamint a Sóstó SHE elnökének,. Dobos Jánosnak is.