(►) Hazai győzelemmel rajtolt az 55. Bibó Kupa (galéria)
Sport

(►) Hazai győzelemmel rajtolt az 55. Bibó Kupa (galéria)

Egy rangadóval, a Bibó - Szilády mérkőzéssel rajtolt az 55. Bibó Kupa Nemzetközi Középiskolás Kézilabdatorna. Európában is példa nélküli sporteseményen a lányok mezőnyében öt, a fiúknál pedig hat csapat küzd egymással. Ami a nyitómeccset illeti, parázs hangulatú, izgalmas meccset játszott egymással a két gimnázium, amelyből a hazaiak kerültek ki győztesen.  

1967-ben, Szilády Kupa néven indult az a kézilabdatorna, amely mára már az 55. alkalomhoz érkezett. Ha a koronavírus-járvány nem szólt volna közbe, akkor ez a szám még magasabb lenne, ám kétszer nem lehetett megrendezni a nemzetközileg is jegyzett diáksport eseményt. Az 55. Bibó Kupára a lányoknál a házigazda mellett a másik kiskunhalasi középiskola, a Szilády-gimnázium, a Székelyudvarhely, a visszatérő Sepsiszentgyörgy, valamint a kecskeméti Piarista-gimnázium szerepel. A fiúknál a Bibó mellett városunkat a Tekó, valamint a Szilády-gimnázium, a kecskeméti Piarista-gimnázium, valamint a két erdélyi település, Székelyudvarhely és Sepsiszentgyörgy teszi teljessé a mezőnyt.

Az ünnepélyes megnyitóra pénteken délben került sor, előtte viszont megkoszorúzták a sportcsarnok névadójának, a kupa kitalálójának Horváth Istvánnak az emléktábláját. A rendezvény kezdetére teljesen megteltek a lelátók, sőt, minden olyan szegletét elfoglalták a teremnek, ahová ülni, állni lehetett. A Halas Fitness Egyesület színvonalas bemutatóját követően Csorba Imre igazgató köszöntötte a megjelenteket és nyitotta meg a kupát. A sorsolás úgy hozta, hogy az első mérkőzés igazi rangadó volt a Bibó és a Szilády fiúcsapatai között.

A találkozót a házigazda kezdte jobban, ám a sziládysok fokozatosan lendültek játékba, kapusuk jó teljesítménynek is köszönhetően a szünetben 9-9 volt az eredmény. A szünet után folytatódott a nagy csata, amelyből aztán a lefújás pillanatában 22-20-as bibós győzelmet mutatott az eredményjelző. A lányok is bemutatkoztak, mégpedig a Székelyudvarhely ellen. Az első játékrészt követően 11-11 volt az eredmény, a végén pedig maradt a döntetlen. Szombaton reggel 8.30 órától a Székelyudvarhely - Szilády fiúmeccsel indul a második nap.