(►) Nyolcgólos meccset nyert a Kunfehértó a KFC ellen
Sport

(►) Nyolcgólos meccset nyert a Kunfehértó a KFC ellen

A kánikula ellenére nyolcgólos meccset játszott a Bács-Kiskun vármegyei kupában a Kiskunhalasi FC, és a Kunfehértó szerdán késő délután, a Bundzsák Dezső Sportközpontban. Mindkét csapat a bajnoki rajtra készül, a halasiaknál, valamint a vendégeknél is volt játékosmozgás a nyár folyamán. A találkozót a fehértóiak nyerték, így ők jutottak tovább. A KFC is becsülettel küzdött, amely biztató lehet a jövőre nézve.

Pikáns, szomszédvári rangadó volt a Bács-Kiskun vármegyei kupában. A sorsolás szeszélye nyomán a Kiskunhalasi FC a Kunfehértó csapatát fogadta a Bundzsák Dezső Sportközpontban. A hőmérő 36 Celsius fokot mutatott, amikor szerdán fél hatkor Tasnádi Dávid játékvezető a sípjába fújt. Mindkét oldalon volt játékosmozgás a nyár folyamán, a hazaiak a másod-, a vendégek pedig a harmadosztály rajtjára készülnek. 

A hőség ellenére az iramra nem lehetett panasz. A vezetést a Kunfehértó szerezte meg, egy szöglelet követően a hazai védőről került a kapuba a labda. Ez a 8. perc történése volt. A bekapott gól után nem esett össze a KFC, mindkét oldalon voltak helyzetek,. Az ivószünetet követően Angyal Kende a 38. percben egyenlíteni tudott.  Nem sokáig örülhettek ennek a hazaiak, mert kettő perccel később László Benő révén ismét a vizitálók vezettek. A szünetig nem esett újabb gól, viszont a második félidőre is maradtak izgalmak. A két félidő között a frissítésen volt a legfőbb hangsúly.

A második 45 percet a halasiak kezdték jobban, az 53. percben ismét sikerült nekik az egyenlítés, ezúttal Takács Dávid vette be Gerner Dániel kapuját. Húsz percig jobbára a mezőnyben foly a játék, amikor pedig a nézők nagy része már azt kérdezhette, hogy döntetlen esetén hosszabbítás lesz-e, vagy rögtön büntetők, ismét megélénkült a meccs. Varga Líviu lőtte ki a pókot a hosszú felső sarokból, majd László Benő második találatával úgy tűnt, eldőlt a továbbjutás sorsa. A KFC viszont nem adta felé, a hajrában Horváth István tette izgalmasabbá az utolsó tíz percet. A lefújás előtt hét perccel minden eldőlt, Vincze Imre használta ki a halasi védelem megingását. Kiskunhalasi FC - Kunfehértó 3-5.