(►) Tekós horogra akadtak a halak
Sport

(►) Tekós horogra akadtak a halak

Nem múlhat el úgy tavasz, hogy a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium és Technikum ne rendezné meg hagyományos horgászversenyét. Az iskola volt és jelenlegi diákjai, dolgozói az Ezüst-Tó Horgászcentrumban gyűltek össze, hogy közösen töltsenek el egy remek hangulatú délelőttöt.

A nyolcadik alkalommal rendezte meg II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium és Technikum a Haldorádó Horgászcentrummal közösen a Tekó Horgászkupát, melynek helyszíne az Ezüst-Tó Horgászcentrum volt.

A szikrázó napsütésben zajló versenyen két kategóriában mérték össze tudásukat és horgászszerencséjüket a résztvevők, az egyik a jelenleg az iskolában tanuló diákok, a másik az ott dolgozók vagy régebben ott tanulók csoportja. A sorsolás után a versenyen folyamatos mérlegelés mellett, a halak maximális védelmét szem előtt tartva egymás után kerültek merítőhálókba, majd a pontymatracokra a szebbnél szebb példányok. A kifogott és mérlegelt 75 darab példányon kívül, rengeteg egy nyaras ponty is horogra akadt, melyek a tóban élő nagytestű állomány szaporulata.

Az összesítés után a következő eredmények születtek: a tanulók között a tavalyi győzelmét megismételve első lett Petneházi Róbert 11.500 grammal, második helyen végzett Horváth Márk 4.900 grammal, míg harmadik Pető Kíra lett 3.600 grammal.

A felnőtteknél Molos Tamás végzett az első helyen 52.600 grammal, második Gazsó Endre lett 35.600 grammal, míg harmadik helyen Pintér Zoltán végzett 35.400 grammal. A verseny legnagyobb halát Molos Tamás fogta, mely 10.500 gramm volt.