(►) 13 millió forintos fejlesztés a Szilády RFC-nél (galéria)
Sport

(►) 13 millió forintos fejlesztés a Szilády RFC-nél (galéria)

Saját forrásból, vállalkozói, szülői segítséggel valósította meg a legújabb fejlesztését, 13 millió forint értékben a Szilády RFC a Bundzsák Dezső Sportközpontban. Felépült egy új raktár, amely többfunkciós. Télen arra is alkalmas, hogy az egyesület buszainak fedett helye legyen. Ezen felül az összes felszerelés, pályatartozék elfér az új létesítményben, amelyet csütörtökön délután avattak fel. 

Komoly gondot jelentett a Szilády RFC számára, hogy hol helyezze el a felszereléseit, a pályatartozékokat, minden olyan eszközt, amelyek az edzések, mérkőzések zavartalan megtartásához szükségesek. Ráadásul az egyesület kisbuszainak nem volt garázsa. A megoldás egy többfunkciós épület volt, amelyet egy több évtizede álló raktár kibővítésével, átépítésével hoztak létre a Bundzsák Dezső Sportközpont területén. Az immáron 220 fiatal számára sportolási, versenyzési lehetőséget biztosító klub saját forrásaihoz nyúlt, ezen felül vállalkozók, szülők segítségével valósíthatta meg a 13 millió forintos fejlesztést

- Sportot űzünk a fejlesztésekből - fogalmazott a létesítmény avatóján csütörtökön délután Vincze Attila, a Szilády RFC sportigazgatója. Köszöntőjében kiemelte az összefogás erejét és elárulta, hogy még van a klubnak több fejlesztési elképzelés is. Köszönetet mondott a segítő vállalkozóknak, a kivitelezőnek, valamint a beruházásban közreműködő Halasi Városgazda Zrt-nek. Fülöp Róbert polgármester örömmel üdvözölte az újabb fejlesztést. Elmondta, hogy az elmúlt egy évtizedben számtalan új létesítmény épült a Bundzsák Dezső Sportközpont területén. Ebben a sportszervezetek élen jártak, a várossal szoros együttműködésben. A szalagot közösen vágták át Vincze Attilával. 

A segítőknek, támogatóknak RFC-s sálat adott át Fodor Tamás elnök. Az ünnepség végén támogatási szerződést írt alá a Szilády RFC, valamint a Sport az Esélyért Kiskunhalasi Egyesület. Az idén 20 esztendős civil szervezet évek óta jó kapcsolatot ápol a Sziládyval. Molnárné Gép Anikó elnök köszönetet mondott a 100 ezer forintos adományért. További részletek a pénteki hírnaplóban.