2022 első hat lefutott kilométere (galéria)
Sport

2022 első hat lefutott kilométere (galéria)

Kinek jut eszébe újév délelőttjén 6 kilométer futni? A válasz: a halasi sportbarátoknak, akik nagyon szeretik a mozgást és az egészsége életmódot. 2022. január elsején, valamivel fél 11 után Tabajdi Józsi bácsinál gyülekeztek a futók, hogy aztán nyakukba vegyék a várost és trappoljanak egy jóízűt. Kaszap Imre, alias Jimmy ezúttal kerékpárral kísérte társait, de mint megtudtuk tőle: ez egy 1987 óta élő hagyomány. 

- Nálunk jöttünk össze, még a Kertvárosban laktunk. 1987-et írtunk és akkor született meg az újévi futás gondolata. Az eltelt több mint három évtizedben mozogtunk már hóban, esőben és ilyen verőfényes napsütésben, mint amilyen ez a szombat - mondta Kaszap Imre, akit sokan csak Jimmy-ként emlegetnek. 2022. január elsején ismét összegyűltek a sportbarátok, ezúttal Tabajdi Józsi bácsi otthonában. Kölcsönös üdvözlés és néhány személyes gondolat után útnak indult a kis csapat. 

Kaszap Imre ezúttal kerékpáron kísérte a vidám ötöst, amelyben Tóth Adrienn, Mánik István, Jeszenszky Péter, Tabajdi József Nándor és Török Zoltán kapott helyet. A csapat úgy döntött, hogy a lőtér mellett kifut a Sóstóig, majd a parkerdőn keresztül, a kilátót is érintve érkeznek az 53-as főútra. Onnan az Olajosok útját érintve ismét a Határ út felé futott az ötös, hogy aztán a Pozsony utcában pezsgős koccintással zárják az év első teljesített hat kilométerét.