32 góllal rajtolt a 49. Rákóczi Kupa (galéria)
Sport

32 góllal rajtolt a 49. Rákóczi Kupa (galéria)

Sok kérdésre még nem kaptunk választ a 49. Rákóczi Kupa Középiskolás Teremlabdarúgó Torna első napján. Viszont a folytatásban garantáltak az izgalmas mérkőzések. A házigazda előbb simán kikapott, aztán kiütéssel nyert, a címvédő Bibó-gimnázium két győzelemmel indított, a Sziládynak egy győzelem és egy vereség a mérlege, a Dékáni pedig két vereséggel kezdett. Szombaton lesz a kupa történetének ezredik meccse, amelyen a Tekó a Dékáni ellen meccsel. 

Ott és olyan hangulatban folytatódott a Rákóczi Kupa története, ahol egy évvel ezelőtt befejeződött. Telt házas lelátók, óriási biztatás, hangorkán várta az ünnepélyes megnyitóra érkező csapatokat. Idén, az ország legnagyobb múlttal rendelkező középiskolás labdarúgótornáján 10 intézmény méri össze tudását. A megjelenteket Téglás László igazgató, valamint a kupa díszvendége, a 25-szörös válogatott és kétszeres magyar bajnok labdarúgó, Tököli Attila köszöntötte. - Komolyan mondom, én nem hittem volna, hogy ilyen hangulat van és ennyi néző kíváncsi a meccsekre. Ehhez szívból gratulálok, és remélem legalább ennyi alkalommal megrendezik  még ezt a sorozatot-  mondta a kiváló játékos.

Nem kezdte jól a kupát a házigazda. A nyitómeccsen a kecskeméti Piarista gimnázium volt az ellenfél. A vendégek megtréfálták a hazaiakat, hiába sikerült az egyenlítés Rácz Tamás jóvoltából, a folytatásban két gólt berámoltak a kecskemétiek, így a Tekó vereséggel nyitott. A Sepsiszentgyörgy ellen az életbenmaradás volt a tét. A rendkívül motiváltan és gólerősen játszó Rákóczi ellenállhatatlan volt, a kiütéses győzelem után joggal ünnepeltek a játékosok. 

Az elmúlt két kiírás nyertese, a Kiskunhalasi Bibó István Gimnázium egy rangadóval indított, mégpedig a kupa második meccsén a Szilády Áron Református Gimnázium volt az ellenfél. Két hete, a Szilády Kupán a házigazda nyert, most fordult a kocka. A megfiatalított bibós csapat nyerni tudot,t és ezt a formát a folytatásra is át tudta menteni. Az ellenfél az Orosháza volt,  amely szintén arra pályázik mint a Bibó, szeretné végleg elnyerni a vándorserleget. A Bibó nyert, így két győzelemmel magabiztosan várhatja a második napot. 

A Szilády is javítani tudott a mérlegén a második meccsén. A Bibó elleni vereség után Zákány Sándor csapatának nem volt egyszerű dolga, ugyanis a Sárospatak volt az ellenfél. A gimnazisták a szurkolóik biztatása mellett győzni tudtak, így nyugodtabban várhatják a második napot. A Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Dékáni Árpád Technikuma két vereséggel indította a kupát, a Kiskunfélegyháza után a Kecskemét is legyőzte Bátory Gábor csapatát. Ők holnap bizonyíthatnak, a kupa történetének ezredik meccsén éppen a Tekó lesz az ellenfél. 

Eredmények: Tekó - Kecskemét 1-3, Bibó - Szilády 3-1, Dékáni - Kiskunfélegyháza 0-2,  Sárospatak - Magyarkanizsa 1-1, Tekó - Sepsiszentgyörgy 8-1, Bibó - Orosháza 1-0, Kecskemét - Dékáni 3-1, Szilády - Sárospatak 4-2. A kupák történetének ezredik meccse szombaton 9,40 órakor kezdődik, 15,30 órától a Pala Team - Tekó All Star mérkőzést lehet megtekinteni .