A Felsővárosi, valamint a Tekó nyerte a kegyeleti váltóversenyt (galéria)
Sport

A Felsővárosi, valamint a Tekó nyerte a kegyeleti váltóversenyt (galéria)

Megújult formában, új helyszínen rendezték meg a kegyeleti váltóversenyt. A korábban megszokottakhoz képest az volt a változás, hogy a Szilády Áron Református Gimnázium volt a házigazda, a csapatokra pedig egy sajátos, leginkább az ingafutáshoz hasonló verseny várt. Az általános iskolák vetélkedést a Felsővárosi nyerte, a középiskolák között ezúttal (is) a Tekó volt a legjobb.

Évek óta hagyomány, hogy a sportolók is tisztelegnek az aradi hősök emléke előtt. Éveken át a Kertvárosi Általános Iskola volt a házigazdája  kegyeleti váltófutásnak. Idén ez változott, mivel a főszervező, ötletgazda Szloboda Mihály ettől a tanévtől a Szilády Áron Református Gimnáziumban tanít, ezért a megméretés is átkerült a patinás intézménybe. - Ezúttal megújult megméretésről beszélhetünk, ugyanis a megszokott futás helyett váltóversenyben mérték össze tudásukat az iskolák. Ennek kelléke volt a medicinlabda is - tájékoztatta hírportálunkat Szloboda Mihály. A megnyitón sziládys diákok emlékeztek meg a 13 aradi vértanúról.

Elsőként a középiskolák álltak rajtvonalra. Idén a házigazda Szilády Áron Református Gimnázium mellett a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium és Technikum, valamint a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Dékáni Árpád Technikuma mérte össze tudását, gyorsaságát, ügyességét. Az elmúlt években a Tekó és a Szilády versengett az első helyért. Idén sem történt ez másképpen, minimális különbséggel, a villámléptű befutó, Dömötör Andor döntött a Rákóczi javára. A házigazda volt a második, a nagyot küzdő Dékáni pedig a harmadik helyet szerezte meg.

Az általános iskolák versenyében négy intézmény indult: a Felsővárosi Általános Iskola, a Központi Református Általános Iskola, a Szent József Katolikus Általános Iskola, valamint a hazaiak válogatottja szerepelt. Izgalmakban itt sem volt hiány, az elsőre könnyűnek tűnő, ám komoly állóképességet, ügyességet igénylő megméretés végén a Felsővároi örülhetett, a Központit, a Szent Józsefet, valamint a Sziládyt megelőzve.