A gyermekek nagyon szeretik az úszótanfolyamokat (galéria)
Sport

A gyermekek nagyon szeretik az úszótanfolyamokat (galéria)

Hosszú évek óta tart úszótanfolyamokat a strandon Tóth István. Több korosztályt igyekszik megszólítani és megszerettetni velük ezt a szép sportot, amely rengeteget segít az egészséget megőrizni, a testet fitten tartani. A testnevelő közvetlensége, humora átlendít mindenkit az első nehézségeken és amint a legutóbbi kurzus zárásakor, a balotaszállási ovisoknál is láttuk, bizony a résztvevők hálásak Pista bácsinak. 

Az úszás az egészségmegőrzés szempontjából a legjobb választás. Nem beszélve arról, hogy rengeteg kalóriát lehet elégetni, fájdalomcsillapító hatásáról nem is beszélve. Nem véletlen, hogy a nyár folyamán szinte minden nap órákra megtelik a halasi strand egyik medencéje, ahol Tóth István immáron hosszú évek óta tart tanfolyamokat. A korosztály változatos, az óvodásoktól egészen a felnőtt korig lehetőség van arra, hogy bárki elsajátítsa az alapokat. A hangulat kiváló, a víz pedig simogat. A napokban a balotaszállási ovisok tanfolyamának zárásán jártunk. 

István közvetlensége, humora és törődése gyorsan felszárítja még a könnyeket is, rövid időn belül mosolyt csal az arcokra. A játékos gyakorlatok mind-mind hozzásegítik a gyerkőcöket ahhoz, hogy megszeressék a vizet és elsajátítsák az úszás alapjait. A kurzus zárásaként pedig mindenki emléklapot és aranyérmet ad extra motivációként a folytatáshoz. Az ovisok rajzokkal köszönték meg a törődést Pista bácsinak. Tóth Istvántól megtudtuk fontos, hogy minél többen megtanuljanak úszni. Egyrészt a vízbiztonság fontos, másrészt pedig az egészség megőrzése szempontjából is kiemelt jelentősége van.