A gyorstollas még az időjárást is legyőzte Halason (galéria)
Sport

A gyorstollas még az időjárást is legyőzte Halason (galéria)

Bár az időjósok esőt prognosztizáltak szombatra, úgy tűnik, hogy a gyorstollas véd a csapadék ellen is. A halasi strand homokján immáron nyolcadik alkalommal jöttek össze a sportág szerelmesei. A KB Autoteam SE Szitakötők Gyorstollas Szakosztálya ismét remek versenyt rendezett, Igás Andor és szervezőcsapata jelesre vizsgázott. Ráadásul sok jó helyezéssel örvendeztették meg azokat, akik szeretik ezt a sportot. 

Hol kánikulai hőségben, hol pedig felhők alatt, néhány esőcseppel zajlott le a VIII. Beachminton Open elnevezésű nemzetközi gyorstollas verseny a halasi strandon. A sportág egyik legrangosabb honi megméretése immáron határon túli érdeklődőket is Kiskunhalasra csábított. Horvát, szerb, szlovák és lengyel gyorstollasozók is komoly figyelmet fordítottak a rendezvénynek. A délvidéki sportbarátok a határon való várakozást követően, de annál nagyobb örömmel csatlakoztak a többiekhez. A versenyzőket Rémán János, a Halasi Hetek Alapítvány elnöke köszöntötte, a programot pedig Kuris István László Kiskunhalas alpolgármestere nyitotta meg. A mérkőzések már reggel nyolc órakor elkezdődtek, a játékosok nagy kedvvel és ördögi ügyességgel ütötték a labdát.

A szervezők idén is lehetőséget biztosítottak a kezdőknek, amatőröknek is. Az elnevezés megtévesztő lehet, mert bizony ebben a kategóriában is voltak nagyon ügyes játékosok. A halasiak pedig sok szép eredménnyel mutatták meg, hogy városunk a gyorstollas egyik vidéki fellegvára. Az amatőr párosok között Hászné Baksa Nikolett  a bajai Regős Tamással nyert aranyérmet, ugyanitt Hodoniczki Anikó a budapesti Tóth Gáborral második, míg a Juhász Ágnes Varga Tamás és a Matajsz Anikó Pakai Attila kettős harmadik volt. Az amatőr női versenyt Hodoniczki Anikó nyerte Nagy-Kálózi Anikó, Hászné Baksa Nikolett és Juhász Ágnes előtt. A férfiak mezőnyében Friebert Tamás második, míg Pakai Attila a harmadik helyet szerezte meg. Az U10-es korosztályt Igás Luca nyerte, Nyul Gréta második volt. Az U14-es korosztályban Mészáros Dóra második, Hász Zalán harmadik volt. Az U18-as korosztályban Lukács Péter, Balogh Csongor, Fodor Csanád volt a sorrend.

A profik mezőnyében világbajnokok is voltak, ketten a hazaiakat képviselték. Modok Benőné mellett Rácz-Fodor Vivien is pályára lépett. Izgalmas, remek mérkőzéseket láthattak a nézők. A halasiak itt is kitettek magukért. Korosztályában Igás Andor aranyérmet nyert, Rácz-Fodor Attila negyedik volt. Kategóriájában Rácz-Fodor Vivien 3-4. helyen zárt, Hász Zalán a 12-14 évesek mezőnyében volt második. A párosok mezőnyében Rácz-Fodor Vivien Selena Stojacic oldalán, Modok Benőné pedig Marijana Mlinár oldalán a 3-4. helyet szerezte meg. Óriási csata volt a férfi párosok döntőjében. A Pap Flórián Süveges Bence duó remek mérkőzésen maradt alul a Tutuc Erik Vincze Olivér kettőssel szemben. A házigazdák szervezőcsapata, Igás Andor vezetésével ismét jelesre vizsgázott.