A Halasi Farkasok rendezték meg a veterán birkózók országos bajnokságát
Sport

A Halasi Farkasok rendezték meg a veterán birkózók országos bajnokságát

A Kiskunhalasi Birkózó Klub ezt a hétvégét az országos versenyeknek szánta. Szombaton a Halas Kupát, vasárnap pedig a veteránok országos bajnokságát rendezte meg az egyesület. A Kertvárosi Általános Iskola sportcsarnoka ideális helyszín volt mindkét rendezvény számára. A veteránok megméretését megtisztelte jelenlétével Nick Árpád Guinness-rekorder erőművész is. 

- Jó látni ezeket a sportembereket. Többekkel együtt versenyeztem valamikor. Büszke vagyok arra, hogy Kiskunhalas lehet a házigazdája ennek az országos versenynek - fogalmazott Szűcs Csaba alpolgármester, aki a veterán birkózók országos bajnokságán mint egykori sportoló vett részt és mondott köszöntőt. A Kiskunhalasi Birkózó Klub vállalta azt, hogy megrendezi ezt a rangos megméretést. A Kertvárosi Általános Iskola sportcsarnoka ideális helyszínnek bizonyult. A bajnokságon 35 évnél korosabb sportolók léphettek szőnyegre.

A versenyt megtisztelte jelenlétével Nick Árpád Guinness-rekorder erőművész. A 69 esztendős sportoló azért látogatta meg a bajnokságot, mert nagyon szereti a birkózást. Egykoron maga is majdnem ezt a sportágat választotta. Egy barátja invitálását fogadta el és szemmel láthatóan is élvezte a mérkőzéseket. A Kiskunhalasi Birkózó Klub ezt a hétvégét a versenyszervezésnek áldozta. - Sikerült megrendeznünk szombaton a Halas Kupa utánpótlás versenyt, vasárnap pedig a rangos országos bajnokságnak lehettünk a házigazdái. A sportág képviselői most Kiskunhalara figyeltek - nyilatkozta Csapi Antal enök.