A halasi tornászok megint odatették magukat
Sport

A halasi tornászok megint odatették magukat

Nagyüzem volt vasárnap Budapesten, a Tornacsarnokban, ahol több bajnokságot is rendeztek a tornászoknak. Kiskunhalast a Fazekas DSE, valamint a Szilády Torna Egylet képviselte. Korosztálytól függetlenül valamennyi versenyző odatette magát, az öregfiúkon továbbra sem fognak az évek, ismét felállhattak a dobogóra.

Ismét büszkék lehetünk a kiskunhalasi tornászokra, akik Budapesten, a vidékbajnokságon mutatták be kötelező gyakorlataikat. Több korosztályban a Fazekas DSE, valamint a Szilády Torna Egylet képviselte városunkat a rangos megméretésen. A felnőtt II. osztályú vidékbajnokságon immáron évek óta ott vannak az öregfiúk. Ezúttal sziládys színekben léptek a szerek mellé. Csillag István felkészítésével a Szilády B (Mamlecz Zsolt, Varga Zsolt, Baka Árpád, Modok Gábor) erősen negyven pluszosan is a harmadik helyet szerezte meg huszonéves ellenfeleikkel szemben. Egyéniben Modok Gábor a negyedik helyen végzett. A Szilády A (Kárpi Róbert, Csikós Csaba, Majoros Csaba, Szalai Viktor) a negyedik volt a versenyen.

A serdülő II. kategóriában Tóth István, Melkvi Tibor, valamint Majoros Csaba felkészítésével, a Fazekas DSE fiataljai (Tóth Tamás, Maráczi Donát, Mester Benett, Majoros Máté) bronzérmet szereztek. A Szilády TE (Modok Gábor, Kossik Gellért Csanád, Szántó Lóránt, Szlovencsák Bátor) a hetedik helyen fejezte be a versenyt. A Fazekas DSE B-csapata (Grobál Dániel. Máriás Gábor, Macska Szabolcs, Vanyek Zoltán) a kilencedik volt. Egyéniben Majoros Máté volt a legeredményesebb, ő az ötödik helyet szerezte meg. Érdekesség, hogy Máté édesapja a felnőttek között versenyzett. A kadet II. osztályban egyéniben Juhász Ádám érte el a legjobb eredményt, ő tizedik helyen zárt. Az ifjúsági II. osztály vidékbajnokságán a Szilády TE csapata (Jósa Milán, Vidra Dániel, Csanádi Áron) a nyolcadik helyet szerezte meg.

Fotók: Majoros Melinda