A házigazda és a Tekó jutott be a legjobb négy közé a Szilády Kupán (galéria)
Sport

A házigazda és a Tekó jutott be a legjobb négy közé a Szilády Kupán (galéria)

Büntetőpárbaj, kapusbravúrok, remek egyéni teljesítmények, lelátóról érkező hangorkánok, könnyek, mosolyok jellemezték a XVI. Szilády Kupa második napját. A Dékáni-sportcsarnok közönsége kiváló mérkőzéseket láthatott. Ami a legfontosabb, öt halasi középiskola vágott neki a mérkőzéssorozatnak, ám a legjobb négy csapat közé csak a Szilády és a Tekó került. A sziládysok nem is akármilyen dráma után örülhettek és ünnepelhették kapusukat, Acsai Botondot. 

Tizennégy mérkőzés, 49 gól. Folytatódott a XVI. Szilády Kupa Teremlabdarúgó Torna a Dékáni-sportcsarnokban. Az első nap után még mind a tíz csapat reménykedve várhatta a folytatást, ám kora estére négy iskola válogatottja volt a legboldogabb. Nyilván legnagyobb figyelem a helyi fiatalokat kísérte a lelátóról. A nap hőse egy fiatal kapus, Acsai Botond volt, aki alighanem a hazai drukkerek kedvencévé vált. A Szilády a Halásztelek legyőzése után kikapott a kiskőrösi Wattaytól. Ezt azt jelentette, hogy pótselejtezőt kellett játszania, az ellenfél egy másik halasi iskola, a Dékáni volt. A két csapat nem bírt egymással a rendes játékidőben, következhetett az idegek harca, a büntetőpárbaj. Egészen az ötödik sorozatig tartott a küzdelem, ekkor Acsai Botond repült, érezte, hogy oda kell érnie. A bravúr után óriási ünneplés kezdődött, a Szilády ott van a legjobb négy között.

A másik halasi középiskola, amely továbbjutott az utolsó napra, az a Tekó volt. A Dékáni Kupa megnyerése után a Szilády Kupán is gólerős focit játszik a csapat. A fiatal Bibó ellen három, a Dékáni ellen négy góllal nyertek a tekósok. A Katona elleni 5-0 arányú zakó után következett a kecskeméti Piarista-gimnázium. Jó meccs volt ez is, a Rákóczi magabiztosan vezetett, az ellenfélnek csak a szépítésre futotta. Szabó Ferenc sziládys igazgató mellett Téglás László tekós igazgató volt a másik legboldogabb intézményvezető.

Acsai Botond (Szilády) és Gszelmann Tamás (Tekó)

Ami a többi halasi középiskolát illeti: a Dékáni jutott legtovább. Két győzelemmel, egy döntetlennel és egy verességgel játszhatott a négy közé jutásért Bátory Gábor csapata. Ott kapott ki büntetőkkel a Sziládytól. A Bibó-gimnázium fiatal csapata győzelem nélkül fejezte be a tornát, míg a Vári-szakképző iskola egy győzelmet szerzett, három vereség mellett.

Vasárnap jöhet a döntőbe jutásért a Szilády - Wattay mérkőzés, ahol a hazaiak visszavághatnak a csoportmeccsen elszenvedett vereségért. Ugyanez igaz a Tekóra is, nekik a Katona lesz az ellenfél. Az első mérkőzés 9 órakor kezdődik.