A kapuson vagy a játékoson múlik-e a 11-es?
Sport

A kapuson vagy a játékoson múlik-e a 11-es?

Egy kiváló kapus, Lengyel Péter és 16 mindenre elszánt játékos nézett egymással farkasszemet az I. Országos 11-es Rúgó Bajnokság kiskunhalasi selejtezőjében szombaton délelőtt. A Bundzsák Dezső Sportközpontban megrendezett jó hangulatú rendezvényen továbbra is nyitott kérdés maradt, hogy ki lehet-e védeni a 11--est, vagy a focista hibázik-e a lövésnél. A halasi fordulót Dóra János nyerte.

Előzetesen 33-an neveztek az I. Országos 11-es Rúgó Bajnokság kiskunhalasi selejtezőjére. Szombaton délelőtt aztán a Bundzsák Dezső Sportközpontban tizenhatan álltak oda a büntetőpontra. Nemcsak a játékosok, hanem a Lengyel Péter, a Faddikorr-Kiskunhalasi FC hálóőre, aki az MTK-ban is pallározódott készült a rúgásokra. A játékvezeteő Keresztúri Attila volt. Ami a jelentkezőket illeti: életkor nem számított és bizony más sportágból is érkeztek próbálkozók. A hangulatra nem lehetett panasz, nem sokkal később nemcsak a nyári meleg, hanem az izgalmak is izzasztották a tizenhat bátor jelentkezőt. 

Ezen a délelőttön láthattunk fölé rúgott, a kapufára helyezett és persze magabiztos 11-est is. Lengyel Péter pedig több alkalommal a fizika egyébként évszázados törvényeit meghazudtoló módon hárított lövéseket. A halasi fordulót Dóra János nyerte, Kozák Francois, Makó Mihály Ferenc, Gavlik Ferenc, Ifkovics Zorán és Varga László előtt. Rajtuk kívül a póthelyeken  Belényi Bertalan, Horváth Zoltán, Kis-Szabó Márk, Kocsis István,  Dömötör Andor, valamint Koch Attila jutott tovább. Az eseményen forgatott a Halas Televízió stábja is, érdemes lesz megnézni a felvételeket.