A lányok a második meccsüket is megnyerték (galéria)
Sport

A lányok a második meccsüket is megnyerték (galéria)

A Bácsbokod elleni gólzáporos győzelem után rangadó várt a Kiskunhalasi UKSC női kézilabdacsapatára. A lányok ellenfele a Soltvadkert volt, a Dékáni-sportcsarnokban egy izgalmas, szoros mérkőzést volt, ahogy azt már az elmúlt évtizedekben megszokhattuk. Mindössze 36 gól esett, ezúttal a halasiak vették be többször ellenfelük kapuját. A vadkertiek is becsülettel küzdöttek.

Folytatódott, mégpedig egy szomszédvári rangadóval  megyei női kézilabda-bajnokság. A Kiskunhalas UKSC magabiztosan, 46-25-re legyőzte a Bácsbokodot a nyitófordulóban, így magabiztosan várhatták a lányok a Soltvadkert elleni találkozót. A helyszín ezúttal a Dékáni-sportcsarnok volt, a vasárnap délutáni mérkőzés szoros összecsapást hozott. A meccset a vadkertiek kezdték jobban, a 3. percben Opauszki-Petrezselyem Zsófia révén szereztek vezetést. Több kimaradt lehetőség után Fekete Nóra, valamint Fetter Alexandra találataival 2-1-re már az UKSC vezetett. Ettől kezdve viszont a vendégek vették át a játék irányítását. 

A piros mezben játszó vadkertiek a 16. percben már három góllal is vezettek. Lekrinszki Dóra, és Soós Anna találataival ismét szorosabbá vált az eredmény, ám ekkor még nem sikerült a halasiaknak az egyenlítés. Erre a 28. percig kellett várni, amikor is Soós Anna büntetőből egalizálta az eredményt. Sőt, a lefújás előtt 16 másodperccel egy újabb hétméterest kapott a hazai csapat, amelyet ismét Soós Anna értékesített. Harminc perc játék után 10-9-re vezetett az UKSC.

A szünet után fej-fej mellett haladtak a csapatok. A 45. percben vezetett először két góllal a hazai csapat, ekkor Lekrinszki Dóra vette be Dúl Izabella kapuját. A következő két percben kétszer is megzörrent a vadkerti háló, majd Pintér Lilla gólja már azt jelentette, hogy az 51. percben 18-13-as halasi vezetést regisztrált a jegyzőkönyv. A hátralévő 9 percben a vendégek egyetlen gólt tudtak faragni a hátrányukon, a végeredményt Schiszler Hanna állította be. A vendégek becsülettel küzdöttek, de a Halas ennyivel jobb volt.

Kiskunhalasi UKSC - Soltvadkert 20-16 (10-9). A halasi gólokon Fazekas Laura 4, Lekrinszki Dóra 4, Soós Anna 4, Pintér Lilla 4, Csősz Szilvia 2, Fekete Nóra 1, Fetter Alexandra 1 osztozott. A Soltvadkert legeredményesebb góllövője Schiszler Hanna volt, aki négyszer vette be a halasi kaput.