A második félidőben kilyukadt a halasi védelem (galéria)
Sport

A második félidőben kilyukadt a halasi védelem (galéria)

Három napon belül a második mérkőzését játszotta a Faddikorr-Kiskunhalasi FC. Szerdán a Megyei Kupában a Jánoshalma, a hétvégi bajnoki fordulóban pedig a Bácsalmás volt az ellenfél. Az almásiak ellen jó első félidőt produkált a tartalékos KFC, a második félidőben viszont kilyukadt a hazai védelem és ezt könyörtelenül kihasználta a vendégcsapat.

Rengeteg sérültje van a Faddikorr-Kiskunhalasi FC-nek, a bajnokság viszont nem áll meg. Szerdas-szombat rendszerben folytatódnak a küzdelmek, ráadásul múlt hét közepén még egy Megyei Kupa találkozó is várt a halasiakra. A Bácsalmás elleni bajnokin a tisztes helytállás volt a legfőbb cél. A találkozót a napsütés is megtisztelte jelenlétével, ráadásul az új járványügyi szabályok szerint már nézők is sörözhettek a lelátókon. Az almásiak is arra panaszkodtak, hogy több játékosuk nem állt a csapat rendelkezésére. 

Kiegyenlített első 45 percet láthattak a drukkerek. A halasiak jól küzdöttek, egyenrangú ellenfelei voltak a vendégeknek. Kissé váratlanul szerzett vezetés a Bácsalmás, egy balszerencsés mozdulatot követően, a hazai kapusról, Lengyel Péterről került a gólvonalon túlra a labda. A KFC nem adta fel és egy szögletrúgást követően Ács Gergely fejelt a vizitálók kapujába. Ha Miskei László higgadtabb, akkor akár halasi vezetés lehetett volna az első félidő után. 

A szünet után megzavarodott a halasi védelem. Ahogy az egyik néző megfogalmazta, kilyukadt ezt a csapatrész. A 49. és a 63. perc között három almási gól esett, az első kettő akcióból, a lgeutolsó pedig egy jogos büntetőből. Ezután már a hite is elfogyott a hazaiaknak, de újabb gól már nem esett a találkozón. Faddikorr-Kiskunhalasi FC - Bácsalmás 1-4. A KFC szerdán Kalocsán folytatja bajjnoki szereplését.