A műfaj világsztárjai készítették fel a táncosokat (galéria)
Sport

A műfaj világsztárjai készítették fel a táncosokat (galéria)

Jó félszázan edzőtáboroztak a Tánchagyományok Házában. A forróság ellenére kemény munkát végeztek a nyolc napos tréningsorozaton a Stúdió 2000 TSE tagjai és a meghívott külsős táncosok. A klub a latin táncok egyik világsztár párosát hívta megoktatni az edzőtáborba. Massimo Arcolni és Laura Zmajkovica, a világbajnoki negyedik helyezett páros intenzív, sokat adó táncórákat adott a résztvevőknek.

Tóth Szilárd és Juhász Ágnes az idén is megszervezte a hagyományos stúdiós nyári tánc edzőtáborukat. Helyszínként ezúttal a minden igényt kielégítő Tánchagyományok Háza szerepelt. A stúdiós vezetők a világhálón kerestek top párost, akik szakmailag sokat adhatnának az edzőtábor résztvevőinek. A jószerencse úgy hozta, hogy egy Hong Kongban élő, profi tánctanár párost találtak.

Massimo Arcolni és Laura Zmajkovica koordinálták az edzést

Massimo Arcolni és Laura Zmajkovica jól ismert a versenytáncos világban. Sokfelé versenyeznek és életvitelszerűen foglalkoznak a versenytánccal. A világbajnoki negyedik helyezett kettős örömmel vállalta a kiskunhalasi kiküldetést. Laura szlovák nemzetiségű, Massimo ereiben olasz vér folyik. A szimpatikus tanárpáros rendkívül impulzív, dinamikus edzéseket tartottak. Csoportosan és egyéni felkészítések útján is gyarapították a táncosok tudását.

Juhász Ágnes azt mondta, megkétszerezett erőt jelentett a világsztár páros a munkavégzéshez

Juhász Ágnes, a Stúdió 2000 TSE művészeti vezetője elmondta, hogy nagyon sokat jelent a táncosoknak, hogy a világ táncos ismereteinek a csúcsát birtokló és gyakorló párost sikerült Halasra csábítani. Az edzőtábor rendkívüli fizikai igénybevételt jelent a versenytáncosoknak. Az alapozó jellegű, erőnléti edzésekkel párhuzamosan a basic és speciális táncelemeket, tartást, lépéseket is gyakoroltak. A reggeltől estig tartó próbákon – különösen ebben a forróságban – alaposan elfáradtak a táncosok, még is örömmel és motiváltan végezték a munkát.

Laura a testtartást igazítja

Nagyon sokat jelent, hogy külföldi és top páros készíthette fel a táncosokat. Ez megtöbbszörözi a sportolóink erejét. Személy szerint nagyon örülök, hogy sikerült idecsábítani Massimot és Laurát. Mint táncpedagógusok is rengeteget tanultunk tőlük - nyilatkozta a művészeti vezető. Az edzéseik intenzitása, a tanítványokra figyelés, a folyamatos kommunikáció és a tudás gyakorlati átadása kivételesen magas színvonalon történt az elmúlt napokban. Ezúton is köszönöm tanáraink munkáját és a táncosaink alázatát az elmúlt, közel másfél hetes munka során – zárta gondolatait Juhász Ágnes.

A táncos az oktatókra figyel

A július 19-i, utolsó edzésnapon is fantasztikus akarással és intenzitással edzettek az edzőtáborban résztvevő táncosok. Jó hangulat, vidámság és közben mégis a szorgalmas munka jellemezte a tréningező sportolókat. Az edzés, egyben a tábor végén egy búcsú csoportfénykép közvetkezett és a vendégoktató páros a szignófalon lévő üres helyek egyikén otthagyta névjegyét.

Massimo magasra tette a mércét és az aláírását is

A stúdió 2000 TSE nyári edzőtáborában folyó munkáról a Halas Televízió összefoglalót készített, amelyben megszólalnak a munkát irányító külföldi tánctanárok, táncosok is. A tudósítást az augusztusi első Kutlúrkép című magazinműsorban láthatják olvasóink!

Az edzőtábor búcsú csoportképe

Kép-szöveg: Kovács Iván