A Szilády-gimnázium volt a házigazdája a Református Iskolák Labdarúgó Tornájának (galéria)
Sport

A Szilády-gimnázium volt a házigazdája a Református Iskolák Labdarúgó Tornájának (galéria)

Harmadik alkalommal rendezhette meg a Szilády Áron Református Gimnázium a Református Iskolák Diáksport Szövetségével karöltve a hagyományos labdarúgó tornát. Tizenegy település,  tizenöt csapata lépett pályára a Bundzsák Dezső Sportközpontban. Két korosztályban zajlottak a mérkőzések, a délutáni eredményhirdetésen kiderült, hogy a III. korcsoportban a nyírbátori Báthory Anna Református Általános Iskola nyert a házigazda Szilády és a Központi Református Általános Iskola előtt. A IV. korcsoportban  Kecskeméti Református Általános Iskola győzött, a Szilády a hetedik, a Központi a nyolcadik volt.

A Református Iskolák Diáksport Szövetsége évekkel ezelőtt az ország több városában rendezte meg a labdarúgó tornáját. Az elmúlt két esztendőben viszont a Szilády Áron Református Gimnázium karolta fel a szervezést, közösen a diáksport szövetséggel. A harmadik kiskunhalasi alkalmon 11 település, 15 csapata mérte össze tudását, két korcsoportban. A Bundzsák Dezső Sportközpont műfüves arénájában Péter Attila testnevelő köszöntötte a résztvevőket, akik Alsóőrsről, Budapestről, Hajdúnánásról, Hajdúböszörményről, Kecskemétről, Kunszentmiklósról, Nyírbátorból, Orosházáról, Szankról, Veresegyházáról érkeztek városunkba. Kiskunhalast a házigazda intézmény és a Központi képviselte.

Szabó Ferenc igazgató megnyitója után Damásdi Péter iskolalelkész látta el lelki útravalóval a focistákat, majd négy pályán zajlottak a mérkőzések. A kánikulai hőség bizony mindenkit próbára tett, de a labdarúgók ügyesek voltak. A III. korcsoportban végig remekül játszott a Szilády, ám a döntőben felülmúlta őket a nyírbátori  Báthory Anna Református Általános Iskola. A harmadik helyen  pedig a Központi Református Általános Iskola végzett, a Szilády B-csapata a hetedik volt. A legjobb kapus Szilády Kornél (Szilády), míg a gólkirály Kern Hunor (Szilády) volt.  Az All Star csapatban helyet kapott Kardos Benő Nikolász (Központi) is.

A IV. korcsoportban a Kecskeméti Református Általános Iskola nyert, a második helyen a hajdúnánási Kőrösi-Csoma Sándor Református Gimnázium, a harmadikon pedig a budapesti  Lónyay Utcai Református Gimnázium végzett. A Szilády a hetedik, a Központi a nyolcadik volt. A legjobb kapus Kiss Kevin (Központi) volt.