A Szilády Iron volt a legerősebb hazai (galériák)
Sport

A Szilády Iron volt a legerősebb hazai (galériák)

Büntetőpárbajban dőlt el a XV. Szilády Kupa sorsa. Ahogy azt pénteken megjósoltuk, a Kecskeméti Katona József Gimnázium jelentkezett be az első helyért, ám ezt nem szerezhette meg ezen a szombat délutánon. A Szilády Áron Református Gimnázium a szurkolók támogatásával bebizonyította, hogy a Szilády Iron a legerősebb hazai. A halasi középiskolák közül a címvédő Kiskunhalasi Bibó István Gimnázium a dobogó harmadik fokára állhatott fel, a KSZC Dékáni Árpád Technikuma a hatodik, a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium és Technikum a nyolcadik helyen zárt.

Tíz mérkőzés várt a csapatokra és a szurkolókra a XV. Szilády Kupa Középiskolás Teremlabdarúgó Torna második napján. Aki szereti a jó focit, az izgalmakat,az nem csalódott. Mindjárt itt volt a nap nyitómeccse a Tekó - Dékáni rangadó, ahol újfent bebizonyosodott, hogy a focit gólra játszák. Ebből pedig a dékánisok lőttek többet, így a II. Rákóczi a 7-8. helyért mehetett ölre a kiskunmajsai Tomori-gimnázium ellen. A rendes játékidőben 1-1 volt az eredmény, a nap első büntetőpárbaját a majsaiak bírták jobban idegileg, így megszerezték a hetedik helyet. A Tekó majd két hét múlva, a Rákóczi Kupán kereshet vigaszt. A Dékáni a hatodik helyért játszhatott a Wattay-technikum ellen. A mérkőzésen 3-3 volt az eredmény, a büntetőket a wattaysok lőtték jobban. A halasi középiskola a hatodik helyet szerezte meg.

A legjöbb négy között két kiskunhalasi és két kecskeméti középiskolát találhattunk. A kupavédő Kiskunhalasi Bibó István Gimnázium magabiztos győzelmet aratott a Tomori-gimnázium ellen, a döntőbe jutásért viszont a házigazda Szilády-gimnázium ellen kellett meccselnie. A rendező iskola csapata remek mérkőzésen 1-1-es döntetlent játszott a Katona-gimnázium ellen. Ez jó ajánlólevél volt a Bibó ellen. Ahogy arra számítani lehetett, a két gimnázium emlékezetes mérkőzést játszott egymással. A Szilády végül 2-1-re felülmúlta ellenfelét, így döntőt játszhatott. A Bibó nem tört össze és egy brusztos, kemény összecsapáson a kecskeméti Piarista-gimnázium ellenében magabiztos 4-1-es győzelmet arattak. A címvédő a harmadik helyet szerezte meg.

A házigazda nyerni akart, efelől pedig egyetlen pillanatig sem lehetett kétségünk. Zákány Sándor csapata a közönség biztatása mellett hozta a meccseket. A mezőny egyik legjobbja, a kecskeméti Katona-gimnázium ellen a döntőben bizonyított a hazai csapat. A rendes játékidőben és a hosszabbításban sem dőlt el semmi, viszont a büntetőpárbajban a Szilády volt higgadtabb. Két remek csapat végletekig kiélezett meccsét hozta így a házigazda, amely joggal ünnepelhetett a eredményhirdetésen. A Szilády Iron ezen a kupán a legerősebbnek bizonyult.