A Szilády nyerte a Vári Kupát (galéria)
Sport

A Szilády nyerte a Vári Kupát (galéria)

Nyolc csapat részvételével rendezték meg a Vári Kupa Középiskolás Labdarúgótornát. A megnyitónak és az eredményhirdetésnek a hagyományoknak megfelelően a névadó iskola sportpályája adott helyet, míg a 16 mérkőzés a Bundzsák Dezső Sportközpont műfüves arénájában volt. A döntőt a két gimnázium csatájában a Szilády nyerte a Bibó ellen.

Harminckettedik alkalommal rendezték meg a Vári Kupa Középiskolás Labdarúgótornát, idén nyolc csapat részvételével. A házigazda ezúttal is a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Vári Szabó István Szakképző Iskolája volt. Az ünnepélyes megnyitón dr. Komáromi Szilárd igazgató köszöntötte a megjelenteket. Elmondta, hogy az intézmény számára mindig is fontos volt a sport. Egyúttal köszönetet mondott minden támogatónak, akik nélkül nem valósulhatott volna meg a rendezvény. 

A mérkőzéseknek a Bundzsák Dezső Sportközpont műfüves arénája volt a helyszíne. Két pályán, összesen 16 találkozót rendeztek. A mezőnyben a halasi középiskolák (Bibó, Szilády, Tekó, Vári) mellett kecskeméti, kiskőrösi, kiskunfélegyházi, kunszentmiklósi csapatok voltak. Gólokban, szép megoldásokban nem volt hiány és az időjárás is a kegyeibe fogadta a focistákat. A döntőbe két halasi gimnázium, a Bibó és a Szilády került. A győzelmet végül a sziládysok szerezték meg. Az ünnepélyes eredményhirdetésen adtát át a csapatoknak a díjakat és az arra méltó játékosoknak a különdíjakat. Végeredmény: 1. Szilády Áron Református Gimnázium, 2. Kiskunhalasi Bibó István Gimnázium, 3. II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium és Technikum, 4. KSZC Vári Szabó István Szakképző Iskola, 5. Kiskőrös Wattay, 6. Kecskemét Gáspár, 7. Kunszentmiklós, 8. Kiskunfélegyháza. Gólkirály a 4 gólos Nagy Zsolt (Vári) volt, a legjobb kapusnak Gilányi Áront (II. Rákóczi) választották. A legtechnikásabb játékosnak járó különdíjat Kőrösi Dániel (Szilády) vehette át.