A Sziládyé a vigaszkupa

A III. Hírös Hét Kupa Nemzetközi Focifesztiválon szerepelt a Kiskunhalasi Szilády RFC csapata. Mint megtudtuk: az igen erős és élvonalbeli klubok utánpótlását is felvonultató mezőnyben a Gáspár Imre irányította halasiak megnyerték a vigaszágat. A torna számtalan szakmai tapasztalattal gazdagította a klubot.

Nívós csapatok mérkőztek egymással a harmadik alkalommal megrendezett Hírös Hét Kupa Nemzetközi Focifesztiválon. A tornán számtalan élvonalbeli klub utánpótlása is pályára lépett. Kiskunhalast a Szilády RFC képviselte, amely szépen szerepelt az erős mezőnyben.

Gáspár Imre tanítványai egy 9-1-es győzelem, két gól nélküli döntetlen mellett két, minimális vereséggel hozták le a selejtezőket, ennek alapján a vigaszágra kerültek. Ott aztán már nem volt pardon, a pécsieket 3-0-ra, a Dunakeszit pedig 4-1-re verték a sziládysok, akik így elsők lettek ezen az ágon.

Gáspár Imre edző értékelése szerint szakmailag igen hasznos volt a rangos kupán való részvétel, mert erős csapatok ellen mérethette meg magát az RFC. Tanúság, hogy az ellenfelek magasabbak, erősebbek a halasiaknál, viszont gyorsaságban, játéktudásban bárkivel fel tudják venni a versenyt.

Jáger Levente